Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στην 7η ΔΕΒΘ
Ορισμένες από τις σημαντικότερες εκδόσεις τέχνης και αρχαιολογίας, για τις οποίες ο εκδοτικός κόσμος της Ιταλίας μπορεί να καυχηθεί, τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν εκτός εμπορίου με τη φροντίδα των ιταλικών τραπεζών. Φαινόμενο που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στη χώρα που γνώρισε τραπεζίτες-μαικήνες όπως οι Μέδικοι, οι Chigi, οι Spinola.
Οι εκδόσεις που παρουσιάζονται στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου αποτελούν στο σύνολό τους μια ιδανική βιβλιοθήκη που προσφέρει μια πλούσια και πλήρη εικόνα της αστικής ζωής και της καλλιτεχνικής κληρονομιάς της Ιταλίας, στην μακραίωνη ιστορική πορεία της. Με αυτές τις εκδόσεις η γνώση της Ιταλίας εμβαθύνεται και διευρύνεται.
Στο πλαίσιο της ιταλικής συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα προβληθούν βίντεο με θέματα τέχνης, παραγωγής της Italica TV.
- Gaming στο εργαστήριο – Πώς το θρυλικό βιντεοπαιχνίδι Doom έγινε εργαλείο έρευνας
- Νέος ευτελισμός του κοινουβουλίου με πρωταγωνιστές Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου
- Σημανδράκος: Δεχόμουν έντονες πιέσεις από τον Αυγενάκη – Ζήτησα ακρόαση από τον Μητσοτάκη
- Μπαρτζώκας: «Το ρόστερ μας είναι πιο γεμάτο από ποτέ…»
- Τουλάχιστον 18 νεκροί καθώς ληστές επιτίθενται στην κοινότητα της Κατσίνα στη Νιγηρία
- Ιράν: Πόσο αποτελεσματική είναι η τακτική αποκεφαλισμού της ηγεσίας



