Εντός Μαΐου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Μέσα στον Μάιο θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δώσει ακόμη τη γνωμοδότησή της για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Μέσα στον Μάιο θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δώσει ακόμη τη γνωμοδότησή της για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Σε συνέντευξή της στα «Νέα», η κ.Κατσέλη αρνείται την κριτική που ασκείται ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.
Ανακοινώνει, μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των επιχειρήσεων.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται το δελτίο τιμών με ανατιμολόγηση 6.500 φαρμάκων, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα υπογραφούν οι επιχειρησιακές συμφωνίες με τις Περιφέρειες για την αποκέντρωση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ.
Πάντως η κ.Κατσέλη δεν αμφισβητεί ότι τα μέτρα σταθεροποίησης που ελήφθησαν για τον περιορισμό του ελλείμματος «θα βαθύνουν την ύφεση το 2010».
Αναφερόμενη στον μηχανισμό στήριξη της οικονομίας που συμφωνήθηκε την 25η Μαρτίου και επικυρώθηκε χθες, Κυριακή, η υπουργός Οικονομίας τον χαρακτήρισε «αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας απέναντι σε κερδοσκοπικές επιθέσεις».
»Δεν ζητάμε την ενεργοποίησή του, όμως η ύπαρξή του είναι καθοριστική για να υλοποίησουμε το πρόγραμμα δανεισμού χωρίς κερδοσκοπικές πιέσεις», τονίζει η κ.Κατσέλη.
Και συνεχίζει: «Εάν συνεχίσουμε με τους σημερινούς ρυθμούς θα βάλουμε στέρεες βάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας μας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γλυφάδα: 11 ημέρες νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαΐτειο ο 46χρονος που σκότωσε μάνα και πατέρα
- Lost & Found: Μια παράσταση για την ελευθερία της μετανάστευσης στο Altera Pars
- Σέρρες: «Υπουργείο Παιδείας και Περιφερειακή Διεύθυνση γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα» για την καθηγήτρια
- Καιρός: Έρχονται ακόμη δύο κύματα κακοκαιρίας μέσα στην εβδομάδα – Red code για έντονα φαινόμενα σήμερα στην Κρήτη
- Αρκάς: Το αυγό του φιδιού
- Οι μικρές στιγμές που κρατούν «ζωντανές» τις σχέσεις