Σωκράτης, ο Σοφός
Με την πασίγνωστη αυτή φράση, που διατυπώθηκε εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Σωκράτης έθεσε τις βάσεις της Δυτικής φιλοσοφίας.
Την ημέρα, συζητούσε για ώρες στην Αγορά για την έννοια της σοφίας, για το σωστό και το λάθος, το θάρρος, τη δικαιοσύνη και την αγάπη.
Τα βράδια, γιόρταζε και χόρευε με τους φίλους του. Ήταν γοητευτικός αλλά όχι όμορφος, ευτυχισμένος αλλά όχι πλούσιος. Ο Σωκράτης ήταν από κάθε πλευρά μια πολυσύνθετη και συναρπαστική προσωπικότητα.
Η μέθοδός του όμως -να κάνει ερωτήσεις στους συμπολίτες του που τους κέντριζαν τη σκέψη- δεν άρεσε σε όλους• στο τέλος, οι Αθηναίοι τον κατηγόρησαν ότι διέφθειρε τους νέους και δε σεβόταν τους θεούς, και τον καταδίκασαν σε θάνατο.
Μα ο ίδιος και οι απόψεις του έμειναν στην Ιστορία, επηρεάζοντας για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε, και εξακολουθούν να εμπνέουν ως σήμερα στοχαστές απ’ όλο τον κόσμο.
Στο βιβλίο αυτό, οι ιδέες και η προσωπικότητα του Σωκράτη ζωντανεύουν μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση, ενώ την αφήγηση συνοδεύουν συμπληρωματικές πληροφορίες και διασκεδαστικές ιστορίες για τον κόσμο της σοφίας, που ο ίδιος εγκαινίασε.
| Ουίλιαμ Μπράμχολ | |
| Εκδόσεις Ψυχογιός | |
| Μ. Ντ. Άσερ |
- Ο Τραμπ δηλώνει πως «θα βρεθεί μια λύση» για τη Γροιλανδία
- Βενεζουέλα: «Εκτενής, παραγωγική και ευγενική» η συζήτησή μου με τον Τραμπ, λέει η Ροδρίγκες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μεγάλες αλλαγές, μαζικές προσλήψεις
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι συνομίλησε με τη Ροδρίγκες που «είναι υπέροχος άνθρωπος»
- Νιγηρία – Μαρόκο 0-0, 4-2 πεν.: Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η ομάδα του Ελ Κααμπί! (vid)
- Google Gemini: Τι είναι το «Personal Intelligence» και πως θα θυμάται την ζωή σου