Σε αποκρατικοποιήσεις και κλειστά επαγγέλματα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης
Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αμέσως μετά το Πάσχα προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει τη φοροδιαφυγή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει ότι το βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να ανακτήσει την αξιοπιστία της.
Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αμέσως μετά το Πάσχα προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει τη φοροδιαφυγή.
Μιλώντας στην εφημερίδα Ημερησία, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας υπάρχει πρόβλεψη για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις σε ορίζοντα τριετίας.
Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες στις αγορές, ώστε οι ανακοινώσεις να γίνουν την κατάλληλη στιγμή και να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ο υπουργός επαναλαμβάνει την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και να βάλει τέλος στην ατιμωρησία. Σημειώνει ιδιαίτερα τις προβλέψεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ακόμα και για κλείσιμο των επιχειρήσεων, επαναφορά του ΣΔΟΕ και σειρά μέτρων αντικειμενικοποίησης των ελέγχων.
Σχετικά με το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ότι ο μηχανισμός υπάρχει για την περίπτωση που δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση της αγοράς: «Στόχος μας είναι να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ».
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι το βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Σε σχετική ερώτηση για την πορεία των spreads, σημειώνει:
«Τα υψηλά spreads αντανακλούν την ανασφάλεια που δημιουργεί στους επενδυτές το υψηλό χρέος και το μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει η χώρα μας εξαιτίας της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να κρύβει αντί να λύνει το πρόβλημα.
» Ούτε το χρέος μειώνεται, ούτε η εμπιστοσύνη ανακτάται με ψέματα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442