Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στη Γουόλ Στριτ τη Μ.Πέμπτη
Υψηλότερα σταμάτησαν τη Μ.Πέμπτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τις μετοχές τραπεζών να συμβάλλουν στο θετικό κλείσιμο. Ενισχυμένος ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, αισιόδοξο κλίμα στις αγορές φαίνεται ότι καλλιέργησαν τα στοιχεία για τη μεταποίηση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.
Υψηλότερα σταμάτησαν τη Μ.Πέμπτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τις μετοχές τραπεζών να συμβάλλουν στο θετικό κλείσιμο. Ενισχυμένος ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, αισιόδοξο κλίμα στις αγορές φαίνεται ότι καλλιέργησαν τα στοιχεία για τη μεταποίηση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.
Στην Ευρώπη, οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν από την πτωτική τους πορεία τις προηγούμενες συνεδριάσεις (HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale, UBS, Commerzbank, Deutsche Bank).
Τα ακριβότερα εμπορεύματα (και ιδιαίτερα η τιμή του χαλκού, που άγγιξε ζενίθ 20μήνου) τράβηξαν προς τα πάνω τις μετοχές των BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata, ENRC (μέταλλα).
Τα στοιχεία μεταποίησης φαίνεται ότι ενίσχυσαν την άποψη ότι η ανάκαμψη έχει φτάσει: η μεταποίηση στις ΗΠΑ ενισχύθηκε το Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, εκείνη της Ευρωζώνης σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση για τα τελευταία τρία χρόνια ενώ και η Κίνα είδε «αλλαγή ταχύτητας» στον τομέα.
Στις αγορές της Νέας Υόρκης, οι δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Πέραν των στοιχείων μεταποίησης, καλή είδηση για τη Γουόλ Στριτ ήταν και η μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Ενισχυμένες και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού οι περισσότερες τράπεζες (Citigroup, Bank of America, JPMorgan).
Ο όγκος των συναλλαγών πάντως κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από το συνηθισμένο (περίπου στο 70%), εν όψει του τριημέρου του Πάσχα.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 1,33% στις 6.235,56 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.744,89 μονάδες, με άνοδο 1,15%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,52% στις 4.034,23 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,65% σταματώντας στις 10.927,07 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.402,58 μονάδες, με άνοδο 0,19%. Ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 1.178,08 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442