Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε την ίδρυση της Πανγαία ΑΕΕΑΠ
H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης της 100% θυγατρικής της εταιρείας, με την επωνυμία «Εθνική Πανγαία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία». Η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της εταιρείας ανέρχεται σε 914 εκατ. ευρώ.
H Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης της 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία «Εθνική Πανγαία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία».
Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας αποτελείται από 241 εμπορικά κτίρια (κυρίως τραπεζικά καταστήματα και κτίρια γραφείων) σε θέσεις υψηλής προβολής και εμπορικότητας, τα οποία μισθώνονται κατά πλειονότητα στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πρόσφατη αποτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της εταιρείας ανέρχεται σε 914 εκατ. ευρώ.
Η Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π. θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των επενδύσεων, διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας.
ΗΕΤΕ προέβη στην απόφαση σύστασης ΑΕΕΑΠ με δύο στόχους:
Πρώτος, η δημιουργία ενός επενδυτικού οχήματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδυτές που αποσκοπούν σε ένα σταθερό εισόδημα (ελληνικά και διεθνή συνταξιοδοτικά ταμεία, θεσμικοί επενδυτές, ιδιώτες επενδυτές κ.λπ.) μέσω μερισμάτων μιας εταιρείας με την αξιοπιστία που προσδίδει η διαχείρισή του από τον όμιλο της ΕΤΕ.
Δεύτερος, η δημιουργία ενός εξειδικευμένου οχήματος που μπορεί να εκμεταλλευτεί, λαμβάνοντας υπ όψιν τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες της αγοράς, τις επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο του real estate στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησης του ομίλου και επιπρόσθετα να μεγιστοποιήσει την απόδοση του σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων ιδιοκτησίας της τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442