Με αύξηση ζημιών και μείωση πωλήσεων έκλεισε το 2009 ο Όμιλος Βιοχάλκο
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Βιοχάλκο για το 2009 ανήλθε σε 2.298 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 38,9% σε σχέση με το 2008. Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα, ανήλθαν σε ζημίες 76,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 11,3 εκατ. ευρώ το 2008.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Βιοχάλκο για την οικονομική χρήση 2009 ανήλθε σε 2.298 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 38,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 90,9 εκατ. ευρώ, έναντι 182,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων και δικαιωμάτων τρίτων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 89,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 34,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2008.
Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα τρίτων, ανήλθαν σε ζημίες 76,7 εκατ. ευρώ ή -0,3848 ευρώ ανά μετοχή, έναντι ζημιών 11,3 εκατ. ευρώ ή -0,0569 ευρώ ανά μετοχή το 2008.
Οσο αφορά τη Βιοχάλκο ΑΕ, κατά το 2009, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ, έναντι 33,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 88,2%, λόγω μη διανομής μερίσματος χρήσης 2008 από τις θυγατρικές εταιρίες.
Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημία 0,2 εκατ. ευρώ ή -0,0010 ευρώ ανά μετοχή, έναντι κερδών 32,1 εκατ. ευρώ ή 0,1608 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα, αλλά και αυτά της εταιρίας, επιβαρύνθηκαν από την Έκτακτη Εισφορά κοινωνικής ευθύνης Ν.3808/2009, κατά 11,1 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παγκόσμια οικονομική κρίση κατά το 2009, είχε σημαντική επίδραση, στον κατασκευαστικό τομέα και σε τομείς υποδομών, διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, με συνέπεια τη μείωση του όγκου των πωλήσεων και των τιμών των πωλουμένων προϊόντων, επηρεάζοντας αρνητικά τα αποτελέσματα.
Οι εταιρίες του Ομίλου εξακολουθούν να έχουν σαν βασικές προτεραιότητες, τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, τη μείωση του κόστους δανεισμού παράλληλα με την ανάπτυξη και την προώθηση προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.