Η ταινία είναι ένα ακόμα δείγμα του ταλέντου του τρομερού παιδιού του αμερικανικού κινηματογράφου, Γουες Άντερσον. Με αναφορές στον Ζακ Κουστό, ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει ο Μπιλ Μάρεϊ, είναι από τους πιο σύνθετους και ενδιαφέροντες ρόλους που έχουμε δει.
Διάρκεια: 113′
Παραγωγή: ΗΠΑ
Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Όουεν Γουίλσον, Κέιτ Μπλάνσετ, Αντζέλικα Χιούστον, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Γουίλεμ Νταφόε κ.α.
Σκηνοθέτης: Γουες Άντερσον

Ο περίφημος Γάλλος ωκεανολόγος, Στιβ Ζισού, περιπλανιέται στα βάθη των θαλασσών, για να βρει και να σκοτώσει τον «ιαγουάρο-καρχαρία», ένα σπάνιο ζώο που… έφαγε τον πιο πιστό του συνεργάτη και φίλο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ.
Μαζί του, ένα ετερόκλητο πλήρωμα, που αποτελείται μεταξύ άλλων από τον νέο-αφιχθέντα νεαρό πιλότο ενός αεροπλάνου που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του, μια όμορφη δημοσιογράφο σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης που έχει αναλάβει να γράψει ένα μεγάλο άρθρο για τον Ζισού και την ιδιόρρυθμη γυναίκα του.
Το ταξίδι τους, μία συναρπαστική Οδύσσεια, γεμάτη απρόοπτα και ατυχίες, αιμοβόρους πειρατές, και απόκοσμα όντα του βυθού.

Στις 21.00 στην ΕΤ1.