
Πέθανε στη Γαλλία ο τραγουδιστής Ζαν Φερά
Ο Γάλλος τραγουδιστής Ζαν Φερά, πολιτικοποιημένος αριστερός καλλιτέχνης και συνθέτης περίπου 200 τραγουδιών, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 79 χρόνων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές του Αρντες στη νότια Γαλλία.
2
Ο Γάλλος τραγουδιστής Ζαν Φερά, πολιτικοποιημένος αριστερός καλλιτέχνης και συνθέτης περίπου 200 τραγουδιών, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 79 χρόνων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές του Αρντες στη νότια Γαλλία.
«Πέθανε στο νοσοκομείο της Ομπενά, όπου είχε εισαχθεί πριν από λίγες ημέρες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής-νομάρχης της Τουρνόν-σιρ-Ρον.
Παραγωγικός και διακριτικός, ο Ζαν Φερά συνέθεσε και ερμήνευσε περίπου 200 τραγούδια, αναμιγνύοντας πολιτικά κείμενα, αναφορές στον ποιητή και συγγραφέα Λουί Αραγκόν και στίχους με τους οποίους εξέφραζε την αγάπη του για την περιοχή της Αρντες, όπου διέμενε εδώ και χρόνια.
Ο Φερά γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1930 στο προάστιο Βοκρεσόν του Παρισιού και σε ηλικία 11ετών έχασε τον πατέρα του, ένα εβραίο μετανάστη από τη Ρωσία που είχε φυλακιστεί στο Άουσβιτς. Σώθηκε χάρη στους κομμουνιστές μαχητές, κάτι που δεν ξεχασε ποτέ.
Συνοδοιπόρος του Κομμουνιστικού Κόμματος χωρίς όμως ποτέ να γίνει μέλος του, ο Φερά αποστασιοποιήθηκε γρήγορα από τη Μόσχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο –
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
- Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο
- ΗΠΑ: Αίτημα στον Ρούμπιο να δώσει στοιχεία για τα πυρηνικά του Ισραήλ – Επιστολή 30 Δημοκρατικών βουλευτών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πρώτος, «πορτοκαλί» συναγερμός για τον ιό
- Πάπας Λέων: Ας μου κάνουν κριτική χρησιμοποιώντας την αλήθεια



