Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα πλοία από τους πάγους της Βαλτικής
Τέσσερα πλοία κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τους πάγους της Βαλτικής Θάλασσας, ενώ περίπου 50 παραμένουν ακόμη «κολλημένα». Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα σωστικά συνεργεία, ενώ τα παγοθραυστικά έχουν πιάσει δουλειά από την Πέμπτη. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ τα επίπεδα επιφυλακής είναι αυξημένα.
2
Τέσσερα πλοίακατάφεραννα απεγκλωβιστούναπό τους πάγους της Βαλτικής Θάλασσας, ενώ περίπου 50 ακόμη παραμένουν ακόμη «κολλημένα».
Μερικά πλοία είναι προσαραγμένα μεταξύ της Στοκχόλμης και των νησιών Ααλαντ, ενώ άλλα είναι «κολλημένα» στον κόλπο Μπόθια στον βορρά.
Πολλά από τα σκάφη είναι αδύνατο να απεγκλωβιστούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις Αρχές της Σουηδίας.
Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ δεν υπάρχει και κανένα σχέδιο εκκένωσης. Ωστόσο, το επίπεδο επιφυλακής έχει αυξηθει και τα σωστικά συνεργεία παραμένουν σε ετοιμότητα. Υπήρξε μια μικρή σύγκρουση μεταξύ δύο πλοίων όταν προσπάθησαν να ελιχθούν πάνω στον πάγο.
Το «Amorella», ένα επιβατηγό πλοίο με 1.000 επιβάτες κατάφερε να σπάσει τον πάγο νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τοAssociated Press.
Τρία ακόμη πλοίακατόρθωσαν να απελευθερωθούν ήδη από την Πέμπτη.
Σουηδία και Φινλανδία έχουν επεκτείνει τους παγοθραύστες στην περιοχή για να βοηθήσουν τα προσαραγμένα σκάφη.
Η παγωμένη Βαλτική είναι σύνηθες φαινόμενο αυτήν την εποχή και τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε αυτήν είναι επαρκώς εξοπλισμένα, αλλά θεωρείται ότι φέτος στην περιοχή επικρατούν οι δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες της τελευταίας δεκαπενταετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ