Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα εξετάσει το ουκρανικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ψηφοφορία επί πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας της Βουλής. Με τον Μπαρόζο συναντήθηκε ο νέος πρόεδρος της χώρας Β.Γιανούκοβιτς.
2
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ψηφοφορία επί πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας της Βουλής.
«Οι βουλευτές συμφώνησαν να ψηφίσουν την πρόταση την Τετάρτη» δήλωσε η εκπρόσωπος μετά από συνάντηση με αρχηγούς κομμάτων.
Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί, τότε η Γ.Τιμοσένκο και η κυβέρνησή της θα παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να αντικατασταθούν από νέα κυβέρνηση.
Συνάντηση Γιανούκοβιτς-Μπαρόζο
Εν τω μεταξύ, ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε στις Βρυξέλλες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας του αποτελεί «προτεραιότητα» της εξωτερικής πολιτικής του, μετριάζοντας το φιλορωσικό προφίλ του σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους.
Υποσχέθηκε επίσης στους Ευρωπαίους ότι θα εγγυηθεί το μέλλον των παραδόσεων του ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται από τη χώρα του, έπειτα από πολλές διακοπές της ροής που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας διενέξεων ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.
Αναφορικά με τις σχέσεις της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ, δήλωσε πως «η σύμπραξή θα διαφυλαχθεί», αλλά τόνισε ότι η εξέλιξή της θα εξαρτηθεί από μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Σχετικά με την ΕΕ, ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Μπαρόζο όρισαν σήμερα ως στόχο τους να ολοκληρώσουν μέσα σε ένα χρόνο τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία σύνδεσης.
Ωστόσο, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παρέμεινε επιφυλακτικός σχετικά με την πιθανότητα να ενταχθεί μια μέρα η Ουκρανία στην ΕΕ, καθώς η προοπτική αυτή διχάζει τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Όσον αφορά την ένταξη, αντί να συζητούνται πιθανές ημερομηνίες, είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε τώρα στις μεταρρυθμίσεις που η Ουκρανία πρέπει να πραγματοποιήσει και οι οποίες θα την φέρουν πιο κοντά στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά
- Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League (pics)
- Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την επίσπευση αδειοδότησης καταφυγίων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- «Πάμε με καλή ψυχολογία»: Τι είπε ο προπονητής του Άγιαξ για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλειστό το πορθμείο
- Αττική: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

