Στην Κίνα ο Πρόεδρος της Toyota, μετά τις ΗΠΑ
Με την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει ο Akio Toyoda την περιοδεία του ανά τον κόσμο προκειμένου να διαχειριστεί τις συνέπειες των ανακλήσεων που ταλάνισαν την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.
2
Στην προσπάθεια του να διαχειριστεί τις επιπτώσεις των μαζικών ανακλήσεων και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αξιοπιστία των οχημάτων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα 1η Μαρτίου επίσκεψη στην Κίνα.
Ο Α. Τoyoda επέλεξε να μεταβεί στην Κίνα απευθείας από τις ΗΠΑ με σκοπό να πραγματοποιήσει μια σειρά συνατήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους, μια επίσκεψη, που σύμφωνα με τους αναλυτές, καταδεικνύει την σημασία της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων η οποία -σημειωτέον- πέρυσι, υποσκέλισε αυτήν των ΗΠΑ περνώντας στην πρώτη θέση.
Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται καθώς η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και καθώς η Toyota δεν είχε καλά αποτελέσματα στην κινεζική αγορά ούτε όσον αφορά τα φθηνά προϊόντα της ούτε τα premium όπως τα Lexus, τόνισε ο αναλυτής της ΗIS Global Insight, John Seng.
Εάν η Toyota χάσει την Κίνα, η παγκόσμια θέση της θα κλυδωνισθεί, προσθέτει
Μολονότι, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο στην διάρκεια της ύφεσης, στην Κίνα τα μεγέθη αυξήθηκαν κατά 53% στα 13,6 εκ. οχήματα, καθώς τα ενισχυτικά μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομία είχαν ιδιαίτερη απήχηση, ωφελώντας και την αγορά αυτοκινήτου.
Η Toyota, που παράγει οχήματα στην Κίνα σε κοινοπραξία με τις FAW Group και Guangzhou Automobile, πούλησε 709.000 οχήματα στην Κίνα πέρυσι (21% περισσότερα από το προηγούμενο έτος), αριθμός που ωστόσο αντιπροσωπεύει μόνον το 5% της συνολικής αγοράς όπου κυριαρχούν οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες και συγκεκριμένα οι VW και GM.
auto.in.gr
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442