Με «λουκέτο» απειλείται το Παίδων Πεντέλης λόγω ανεπαρκούς καθαριότητας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Με αναστολή της λειτουργίας του λόγω ανεπαρκούς καθαριότητας απειλείται το Γενικό Παίδων Πεντέλης, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας σχετική ερώτηση στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις στον τομέα καθαριότητας.
Με αναστολή της λειτουργίας του λόγω ανεπαρκούς καθαριότητας απειλείται το Γενικό Παίδων Πεντέλης, όπως καταγγέλλειο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας σχετική ερώτηση στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο τομέας καθαριότητας έχει εκχωρηθεί στους ιδιώτες.
«Οι συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ νοσοκομείων και των εταιριών αυτών έχουν χαρακτηριστεί για το υψηλό κόστος παροχής υπηρεσιών και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί, με την ανασφάλιστη εργασία, τα πλασματικά ωράρια και τις χαμηλές αμοιβές» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Μουλόπουλος.
Με σχετικό έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου προς το υπουργείο, η εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου γνωστοποίησε την άρνησή της να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της μετά τις 30 Ιανουαρίου, ενώ από τις 80 οργανικές θέσεις κατηγορίας ΥΕ στο νοσοκομείο υπηρετούν μόλις 19 άτομα.
Ο κ. Μουλόπουλος ρωτά την υπουργό Υγείας για τη λύση που σκοπεύει να δώσει σε αυτό το πρόβλημα, για το εάν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να καταργήσει το καθεστώς με τους «εργολάβους καθαριότητας» και για τους λόγους που δεν καλύπτονται τα κενά στον τομέα της καθαριότητας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ