«Παιχνίδια Διχασμού και Εγκυμοσύνης» του Γιαν Χρέμπεκ
Παραγωγή: Τσεχίας
Παίζουν: Μπολεσλαβ Πόλιβκα, Άννα Σίσκοβα, Γιαροσλάβ Ντούσεκ, Γίρι Πεσάχ
Σκηνοθέτης: Γιαν Χρέμπεκ
Σενάριο: Πέτρ Γιαρτσόβσκι
Φωτογραφία: Γιαν Μαλίρ
Μουσική: Άλες Μπρέζινα
Τελευταία χρονιά του Β’ παγκοσμίου πολέμου στην Τσεχοσλοβακία. Ο Γιόζεφ είναι ένας στείρος, καταθλιπτικός αντιήρωας σε αντίθεση με τη γυναίκα του που είναι νέα και γοητευτική.
Ιδιαίτερα γοητευμένος από τη Μαρία είναι και ο φιλοναζιστής γείτονας τους, Χορστ, που ασφαλώς δεν συμπαθεί τους Εβραίους.
Μετά από μια σειρά συμπτώσεων ένας νεαρός Εβραίος δραπέτης ενός στρατοπέδου εξολόθρευσης – ο Ντέιβιντ – βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Γιόζεφ και της Μαρίας και το ζευγάρι κάνει ότι είναι δυνατό για να κρατήσει μυστική την παρουσία του.
Ο Χορστ βλέποντας πως ο έρωτας του για τη Μαρία δε βρίσκει ανταπόκριση και για να εκδικηθεί το ζευγάρι προτείνει στον Γερμανό Διοικητή Κέπκε να εγκατασταθεί στο υποτιθέμενο άδειο δωμάτιο του σπιτιού.
Μπροστά στον κίνδυνο ανακάλυψης του Ντέιβιντ, η Μαρία λέει ότι είναι έγκυος και….
Στις 21.00 στην ΕΤ1.
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

