Με αισθητή πτώση 1,92% έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Η έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά και η ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων δεν στάθηκαν ικανά για την αντιστροφή του κλίματος στην αγορά. Η αποδοχή είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, ενώ και η νέα δέσμη μέτρων ενσωματώθηκε στην θετική αντίδραση της αγοράς τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης. Ο ΓΔ έκλεισε στις 2.018,98 μονάδες με πτώση 1,92%.
2
Η έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά και η ανακοίνωση των νέων σκληρών μέτρων από τον πρωθυπουργό δεν φαίνεται να στάθηκαν ικανά για αντιστροφή του κλίματος στην αγορά.
Η αποδοχή του Προγράμματος Σταθερότητας είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, ενώ και η νέα δέσμη μέτρων ενσωματώθηκε στην θετική αντίδραση της αγοράς τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, οπότε κατέγραφε κέρδη που ξεπερνούσαν το 2%, εξηγούν οι αναλυτές. Ίσως μαλιστα με τη στάση αυτή οι αγορές να πιέζουν για δεύτερη δέσμη μέτρων, πιθανολογούν κάποιοι.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τελικά στις 2.018,98 μονάδες με πτώση 1,92%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 254,407 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,45% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,52%.
Από τους επιμέρους δείκτες με άνοδο έκλεισε μόνο ο δείκτης των Χημικών (+0,85%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -3,47% και των Τροφίμων -2,97%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία +16,67%, ΕΛΓΕΚΑ +10,45%, Εμπορικός Δεσμός (κο) +10,00%, Μουζάκης(κ) +10,00% και Ζάμπα +9,96%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κορρές -9,87%, Νεώριο -9,18%, Μαθιός Πυρίμαχα -8,57%, Vell Group -8,06% και PC Systems -7,69%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 70 κινήθηκαν ανοδικά, 107 πτωτικά και 59 παρέμειναν σταθερές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442