Ολιγόλεπτο τετ-α-τετ Γιώργου Παπανδρέου και Μπιλ Κλίντον στο Νταβός
Δεκαπεντάλεπτη συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον είχε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών του 40ού οικονομικού φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η κατάσταση της οικονομίας και η καταστροφή στην Αϊτή.
2
Δεκαπεντάλεπτη συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο, άλλωστε, διατηρεί μακρόχρονη φιλική σχέση, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του 40ού παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Στο διάλογο που είχαν ο Μπίλ Κλίντον ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι είναι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τη νίκη του κ. Παπανδρέου στις εκλογές στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί τις προσπάθειες που καταβάλλει διεθνώς για την ελληνική οικονομία.
Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος τόνισε στο Γιώργο Παπανδρέου ότι μπορεί να προσβλέπει στη βοήθειά του.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «παλεύουμε για την οικονομία και τελικά θα τα καταφέρουμε», κάτι το οποίο συμμερίστηκε και ο κ. Κλίντον, ο οποίος σημείωσε ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η προσπάθειά του θα στεφθεί από επιτυχία.
Οι δυο άνδρες συνομίλησαν και για την καταστροφή στην Αϊτή, ο δε πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη το Γ.Παπανδρέου για την παρουσία των Ελλήνων διασωστών στην χώρα, οι οποίοι ανέσυραν από τα ερείπια έναν επιζώντα από τον καταστροφικό σεισμό.
Ο Μπίλ Κλίντον βρίσκεται στο Νταβός για να εξασφαλίσει βοήθεια από ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες για την ανασυγκρότηση της Αϊτής.
Ο ίδιος μαζί με τον Τζόρτζ Μπους, είναι οι συντονιστές της αμερικανικής βοήθειας προς την Αϊτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Υπό κράτηση ο ινδός πλοίαρχος του Grinch που φέρεται να ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
- Ιράν: Οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις θα δικαστούν το «συντομότερο δυνατόν»
- Η χρονιά των Hectocorns της τεχνητής νοημοσύνης: 100 δισ. μπαίνουν στο ταμπλό
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Δεν έχεις εισιτήριο; 100 ευρώ πρόστιμο
- Πόλο: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην εθνική ομάδα