«Στοπ» στις παραλαβές εμβολίων για τη νέα γρίπη από το υπουργείο Υγείας
Αθήνα: Στην καταγγελία της σύμβασης για τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης -που αποτελούσαν τη δεύτερη προεκλογική παραγγελία- προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το κράτος θα πληρώσει μόνον για τα εμβόλια που έχει παραλάβει.
Αθήνα: Στην καταγγελία της σύμβασης για τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης -που αποτελούσαν τη δεύτερη προεκλογική παραγγελία- προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το κράτος θα πληρώσει μόνον για τα εμβόλια που έχει παραλάβει.
Έως τις 16 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είχε παραλάβει 3.636.700 δόσεις του πανδημικού εμβολίου κατά της νέας γρίπης (από δύο φαρμακευτικές εταιρείες). Από τότε έχουν σταματήσει οι παραλαβές. Το κόστος της παραπάνω ποσότητας υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση, ώστε το υπόλοιπο της αρχικής παραγγελίας (περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις) είτε να επιστραφεί στις εταιρείες είτε να διατεθεί σε χώρες που έχουν έλλειψη εμβολίων.
Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στα 476 εμβολιαστικά κέντρα περίπου 1, 2 εκατομμύρια δόσεις, αλλά έχουν αξιοποιηθεί μόνον οι 362.665, όσες δηλαδή και οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.
Όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μεγάλη ποσότητα των εμβολίων μπορούν να αξιοποιηθούν και την επόμενη χρονιά, αφού έχουν ημερομηνία λήξης το 2011.
health.in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442