43

Ότι συνεχίζει την επιθετική πολιτική του προκατόχου του, αλλά «με ένα αξιαγάπητο χαμόγελο», κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, όπως τονίζεται στο μήνυμα που ανέγνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στο τέλος της περιφερειακής συνόδου των χωρών κατά του Φιλελευθερισμού.

«Η αυτοκρατορία (σ.σ. οι ΗΠΑ) έχει περάσει πάλι στην επίθεση» γράφει ο Κάστρο στον φίλο του Τσάβες, λίγο αφότου είχε δεχθεί στην Αβάνα τους ηγέτες και αντιπροσώπους της Βολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική (Alba), που συναντήθηκαν την Κυριακή σε σύνοδο στην κουβανική πρωτεύουσα.

«Το πραξικόπημα στην Ονδούρα και η εγκατάσταση επτά στρατιωτικών βάσεων στην Κολομβία είναι πρόσφατα γεγονότα και πραγματοποιήθηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ» τονίζει ο Κάστρο στο μήνυμά του.

«Ο προκάτοχός του είχε ξανασυστήσει τον 4ο Στόλο (στην Καραϊβική), μισό αιώνα μετά το πέρας του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου και χωρίς να υφίσταται πλέον Ψυχρός Πόλεμος με την ΕΣΣΔ» τονίζει ο Κάστρο.

«Οι πραγματικές βλέψεις της αυτοκρατορίας είναι πασιφανείς, αυτή τη φορά με το αξιαγάπητο χαμογελάκι και το αφροαμερικανικό προσωπείο του Ομπάμα» αναφέρει ο Κάστρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό