Κατά μίας «αστυνομοκρατούμενης» επετείου του Πολυτεχνείου οι διοργανωτές
Διακριτική παρουσία της Αστυνομίας επιθυμούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για την 36η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως είπαν ο πρύτανης του Ιδρύματος Κ.Μουντζούρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Ν.Τριανταφύλλου.
28
Διακριτική παρουσία της Αστυνομίας επιθυμούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για την 36η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του Ιδρύματος Κ.Μουντζούρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Ν.Τριανταφύλλου.
Ο κ. Μουντζούρης είπε ότι υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συμφωνήθηκε να είναι διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας, αλλά το πρωί, σε ορισμένες σχολές του κέντρου παρατηρήθηκε αυξημένη παρουσία δυνάμεων, κάτι που μάλλον οφείλεται σε παρεξήγηση.
Πάντως, μετά από σχετικές αντιδράσεις των πρυτάνεων, οι δυνάμεις αποσύρθηκαν.
Ο Κ.Μουντζούρης επισήμανε ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα περιφρουρεί τα ιδρύματα, ενώ στις σχολές του κέντρου διεκόπησαν τα μαθήματα, πλην Πολυτεχνείου όπου έγιναν κανονικά.
Το ίδρυμα θα ανοίξει τις πύλες του για τον εορτασμό την Κυριακή το πρωί και θα κλείσει την Τρίτη το μεσημέρι, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
Ο πρύτανης έκανε λόγο για την επικαιρότητα των συνθημάτων και μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, ενώ κάλεσε το λαό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμώντας την επέτειο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεν αγαπάει αυτούς που δουλεύουν γι’ αυτήν: Ο Νίκος Μουτσινάς αποκάλυψε γιατί απομακρύνθηκε από την τηλεόραση
- Γαλλία: Η φορολογία τρομάζει τους πλούσιους – Στο μάτι του κυκλώνα τα ακίνητα
- Tο NBA αποφάσισε την αναβολή του αγώνα Τίμπεργουλβς – Γουόριορς λόγω της έντασης στη Μινεάπολη
- Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη – Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
- Συρία: Η εκεχειρία με τους Κούρδους παρατείνεται για άλλες 15 ημέρες
- Ο Σλοτ «τρέλανε» τους οπαδούς της Λίβερπουλ με το 4-2-2-2

