Συνελήφθη ύποπτος για προμήθεια όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, συνέλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Ραφήνα, μαζί με έναν συνεργό του, 39χρονο ποινικό για τον οποίο υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ήταν προμηθευτής όπλων της «Σέχτας Επαναστατών».
27
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, συνέλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Ραφήνα, μαζί με έναν συνεργό του, 39χρονο ποινικό για τον οποίο υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ήταν προμηθευτής όπλων της «Σέχτας Επαναστατών», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι μετά από καταδίωξη στη λεωφόρο Λαυρίου και στην περιοχή του Μαρκοπούλου.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, μέσα σε σακ βουαγιάζ από το οποίο επιχείρησε να απαλλαγεί, βρέθηκαν ένα όπλο ανατολικής προέλευσης, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασύρματοι.
Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες τραπεζών και ήταν συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.
Επίσης, είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλους ποινικούς για την αιματηρή εξέγερση στον Κορυδαλλό το 1995 και την δολοφονία συγκρατούμενού του.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρισκόταν στα ίχνη του, αφού είχε ενδείξεις για επαφές με υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και τους προμήθευε όπλα και χειροβομβίδες.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποφάσισε να προχωρήσει την Παρασκευή στη σύλληψη του 39χρονου όταν συγκέντρωσε σειρά στοιχείων -και με την βοήθεια του συστήματος υποκλοπών- ότι σχεδίαζε εκείνη την ημέρα ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Αττικής.
Τους τελευταίους μήνες, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει πληροφορίες για διασυνδέσεις του κοινού εγκλήματος με ομάδες αντάρτικου πόλης. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, υπάρχει κοινή δράση ποινικών και μελών ενόπλων οργανώσεων σε ληστείες τραπεζών, ενώ δύο με τρεις γνωστοί ποινικοί φέρονται να προμηθεύουν με οπλισμό νεαρούς «αντάρτες πόλεων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
- Το νέο μουσείο του Τζορτζ Λούκας στο Λος Άντζελες προσφέρει δωρεάν είσοδο στους κατοίκους της γειτονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442