Περιορισμούς θέτει η Ελβετία στον εμβολιασμό παιδιών και εγκύων για τη νέα γρίπη
Ζυρίχη: Το εμβόλιο Pandemrix κατά της νέας γρίπης δεν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά, σε εγκύους και σε άτομα άνω των 60, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα είναι ανεπαρκή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελβετία.
Ζυρίχη: Το εμβόλιο Pandemrix κατά της νέας γρίπης δεν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά, σε εγκύους και σε άτομα άνω των 60, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα είναι ανεπαρκή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελβετία.
Η αβεβαιότητα αφορά το στοιχείο AS03 που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο της βρετανικής GlaxoSmithKline.
«Τα στοιχεία που διαθέτουμε αφορούν γενικά τους ενήλικες, ωστόσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις εγκύους, και αυτά που σχετίζονται με τα παιδιά είναι ανεπαρκή» αναφέρει η Swissmedic, η ελβετική υπηρεσία φαρμάκων.
Συνεπώς, «η Swissmedic δεν δίνει ακόμα την άδεια για τη χορήγηση του Pandemrix σε εγκύους, παιδιά μικρότερα των 18 ετών και σε άτομα άνω των 60 ετών» καταλήγει.
ΑΠΕ/Γαλλικό
health.in.gr
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την Εθνική πόλο: «Μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε» (pic)
- «Του ανατέθηκε να εξαφανίσει το πτώμα» – Η μακάβρια απαγωγή της σορού της Εβίτας Περόν
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442