Στο προπύργιο των Ταλιμπάν δηλώνει ότι εισήλθε ο πακιστανικός στρατός
Την πόλη-«κλειδί» των ανταρτών Ταλιμπάν κατέλαβαν οι δυνάμεις του πακιστανικού στρατού, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο. Πρόκειται για το Κοτκάι στο νότιο Ουαζιριστάν, όπου φέρεται να κρύβεται ο ηγέτης των ανταρτών Χ.Μασούντ. Στο στόχαστρο μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ μπήκε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος των Ταλιμπάν.
30
Την πόλη-«κλειδί» των ανταρτών Ταλιμπάν κατέλαβαν οι δυνάμεις του πακιστανικού στρατού, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο. Πρόκειται για το Κοτκάιστο νότιο Ουαζιριστάν, όπου φέρεται να κρύβεται ο ηγέτης των ανταρτών Χ.Μασούντ.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους το Κοτκάι, ήδη από τη νύχτα και θα συνεχιστούν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Ο Μασούντ είναι ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ο Καρί Χουσέιν, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» των πολυάριθμών βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που έχουν συγκλονίσει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, τις τελευταίες επτά ημέρες.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν έχουν αναπτύξει στην περιοχή του Ουαζιριστάν πάνω από 28 χιλιάδες άνδρες. Ο αριθμός των ανταρτών υπολογίζεται από 10 έως 20 χιλιάδες άνδρες.
Εν τω μεταξύ, μηεπανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ έπληξε με οβίδα την κατοικία υψηλόβαθμου στελέχους των Ταλιμπάν στην περιοχή των φυλών του Πακιστάν Μπαζαούρ. Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε απόψε στο MEGA
- Φωτιά σε ταχύπλοο ανοιχτά της Βουλιαγμένης
- Η SpaceX φέρεται να ετοιμάζει φορετή συσκευή AI
- Confessions II: Η Μαντόνα εξακολουθεί να ταράζει τα νερά – Αυτό το άλμπουμ έπρεπε να γίνει
- Δήμαρχος Ηρακλείου: Σημαντικές προκλήσεις το κυκλοφοριακό και η στάθμευση
- ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο τα αποθεματικά – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442