Πίστη Αγάπη Ελπίδα
Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το έργο του Έντεν Φον Χόρβατ Πίστη Αγάπη Ελπίδα , ένας μικρός χορός του θανάτου σε πέντε εικόνες.
Το έργο σημείωσε πέρσι εξαιρετική επιτυχία, τόσο από την πλευρά της προσέλευσης του κοινού όσο και από τις κριτικές του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ο Έντεν Φον Χόρβατ θεωρείται σήμερα —δίπλα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ— ο σημαντικότερος συγγραφέας του γερμανόφωνου θεάτρου πριν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ανήκει σ’ αυτό που θα λέγαμε «σύγχρονο δράμα κοινωνικής κριτικής» και έχει επηρεάσει ολόκληρο το σημερινό ευρωπαϊκό θέατρο. Θεωρούμε πως το έργο αυτό παρουσιάζει ανατριχιαστικές αναλογίες με την εποχή μας, όπου ο σύγχρονος άνθρωπος σε συνθήκες «νέας φτώχειας» εξωθείται όλο και περισσότερο σε ένα διαρκή πανικό του μυαλού και των αισθήσεων του. Με το έργο αυτό ο Έντεν Φον Χόρβατ επιτίθεται στις ρίζες των αξιών του δυτικού πολιτισμού επιχειρώντας να αναδείξει το «μεγαλείο της βλακείας» που συχνά χαρακτηρίζει τις μικρές αλλά και τις μεγάλες επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση από τα Γερμανικά: Σουζάνα Ιωαννίδου
Σκηνικά – κουστούμια: Νατάσα Ζηβανού
Μουσική: Γιώργος Χούχος
Στίχοι: Δώρα Κουγιουμτζή
Φωτισμοί: Ευγενία Σαρηπανίδου
Επιμέλεια Κίνησης – Μάρω Οικονόμου
Video art – Σταυρούλα Ντώκου
Βοηθός Σκηνοθέτη – Λήδα Μπατσή
| Αντιγόνη Φρυδά | |
| Ηθοποιός: | Χάρης Παπαδόπουλος |
| Ηθοποιός: | Ορέστης Παλιαδέλλης |
| Ηθοποιός: | Αχιλλέας Ψαλτόπουλος |
| Ηθοποιός: | Γιώργος Κουτρότσος |
| Ηθοποιός: | Γιάννης Τσίκουλας |
| Ηθοποιός: | Ελευθερία Τσάκουρη |
| Ηθοποιός: | Έφη Κάντζα |
| Ηθοποιός: | Αγγελική Εφραιμίδου |
| Ηθοποιός: | Λένα Κοτσώνα |
| Ηθοποιός: | Γιάννης Γκουντάρας |
| Ηθοποιός: | Μάρω Οικονόμου |
| Ηθοποιός: | Νικόλας Νικητάκης |
| Ηθοποιός: | Αντώνης Καργόπουλος |
| Πέτρος Ζηβανός | |
| Έντεν Φον Χόρβατ |
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»

