Δωρεάν έλεγχος αρτηριακής πίεσης στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
Αθήνα: Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, έλεγχο αρτηριακής πίεσης και εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου, στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2009 (10:00-18:00), στο Σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.
Αθήνα: Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, έλεγχο αρτηριακής πίεσης και εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου, στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2009 (10:00-18:00), στο Σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.
Η εκτίμηση και ο προσδιορισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου των εξεταζομένων γίνεται βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων που ορίζονται από σχετικό πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, εντεταγμένο σε ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα που εξάγει αυτόματα το αποτέλεσμα για κάθε εξεταζόμενο (European Heart Score).
Βάσει των αποτελεσμάτων της εξέτασης, θα δίδονται συμβουλές-οδηγίες στους συμμετέχοντες, καθώς και εκτυπωμένο αντίγραφο της εξέτασης τους, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Γιώργος Πατούλης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε ιατρικά θέματα ως ιατρός, τονίζει: «Είναι σημαντικό για όλους μας να εφαρμόζουμε πολιτικές πρόληψης και να ελέγχουμε συχνά την αρτηριακή μας πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή όπως υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, διακοπή του καπνίσματος και έλεγχο του άγχους.»
health.in.gr
- Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Αυξημένη η κίνηση στο Σύνταγμα
- Μήνυση σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Συγγενείς γυναίκας που πέθανε στη θάλασσα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
- Χαμός στην Κολομβία: Ντου οπαδών στο Μεντεγίν, φωτοβολίδες, δακρυγόνα και διακοπή (vids)
- Ινδονησία: Τρεις νεκροί και δέκα αγνοούμενοι πεζοπόροι έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου
- Πώς θα διδάξετε στον σκύλο σας να μην αντιδρά σε εξωτερικούς περισπασμούς
- Συνταγματική αναθεώρηση: Θεσμική μεταρρύθμιση ή αναδιάταξη κυβερνητικής ισχύος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442