53

Μετά τη διατύπωση της επιστημονικής άποψης του συνταγματολόγου Α.Μανιτάκη, για τηνΠροεδρική εκλογή,που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν τουΔ.Τσάτσου, το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης, πουέσπευσε να αξιοποιήσει την κριτική που του ασκήθηκε.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης τόνισε ότι η θέση του Κινήματος είναι πολιτικά και συνταγματικά άμεμπτη.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσηςεπιτέθηκε στην κυβέρνηση, παρατηρώντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σεβασμού των θεσμών, όταν προκάλεσε πρόωρες εκλογές με αφορμή την κατάρτιση προϋπολογισμού, ή όταν ανακοίνωσε τις πρόωρες κάλπες διά του κυβερνητικού εκπροσώπου μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή όταν προσπάθησε να νοθεύσει ψηφοφορία στη Βουλή για το Σύνταγμα.

Επιπλέον, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επέκρινετη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι περνά νόμουςμε την ψήφο βουλευτή που έδινε μαθήματαφοροδιαφυγής μέσωoff shore εταιριών.

Όσον αφορά στον ίδιο τον Δ.Τσάτσο, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε πως εκτός της επιστημονικής άποψης, υπάρχει και η πολιτική διάσταση των δηλώσεων, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που ασκήθηκε από τον πρώην επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Κυβέρνηση: Το ΠΑΣΟΚ ευτελίζει τους θεσμούς

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος, κατηγορώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι ευτελίζει τους θεσμούς για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.

«Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει ένα και μόνο πράγμα: Το σεβασμό του Συντάγματος και στο γράμμα του και στο πνεύμα του. Αυτό κάνουμε εμείς» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι προκάλεσε τις εκλογές του 2007 με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο εκπρόσωπος, ανέφερε: «Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ έχουν την τάση να διαστρέφουν την πραγματικότητα και να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ