Την ηλεκτρική εταιρεία του Μαυροβουνίου θα διεκδικήσει η ΔΕΗ μαζί με τον Όμιλο Ρέστη
Την εξαγορά ποσοστού έως και 45% της κρατικής ηλεκτρικής εταιρείας του Μαυροβουνίου Electroprivreda Crne Gore AD Niksic (EPCG) αποφάσισε να διεκδικήσει η ΔΕΗ σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One Holdings Ltd (εταιρία του Ομίλου Ρέστη), με στόχο την επέκτασή της στα Βαλκάνια.
93
Την εξαγορά ποσοστού έως και 45% της ηλεκτρικής εταιρείας του Μαυροβουνίου Electroprivreda Crne Gore AD Niksic (EPCG) αποφάσισε να διεκδικήσει η ΔΕΗ σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One Holdings Ltd (εταιρία του Ομίλου Ρέστη), με στόχο την επέκτασή της στα Βαλκάνια.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ κατά την συνεδρίασή του την Τρίτη ενέκρινε τη συμμετοχή της επιχείρησης σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One Holdings Ltd – εταιρία του Ομίλου Restis Group of Companies – στο διαγωνισμό που διενεργεί η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για την απόκτηση, μέσω της αγοραπωλησίας μετοχών και συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έως ποσοστού 45% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Electroprivreda Crne Gore AD Niksic (EPCG).
Επίσης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε τους όρους συμμετοχής της κοινοπραξίας των δυο εταιριών στο διαγωνισμό για την υποβολή σχετικής προσφοράς.
Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της πολιτικής της ΔΕΗ να διευρύνει τις πηγές εσόδων της, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία EPCG είναι η καθετοποιημένη ηλεκτρική εταιρία του Μαυροβουνίου στον τομέα παραγωγής, διανομής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (θερμικοί και υδροηλεκτρικοί) της εταιρίας έχουν εγκατεστημένη ισχύ 868 MW και ετήσια καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 2.045 GWh, τροφοδοτώντας με ρεύμα 322,5 χιλιάδες πελάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός σήμερα
- Εννέα φράσεις που «φωνάζουν» χαμηλό EQ
- Επεκτείνονται οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν που ανταποδίδει – «Σε στρατηγικό αδιέξοδο» ο Τραμπ, τι επιδιώκει
- Δύο ακόμα συνταγές για σπιτικό παγωτό
- ΠΟΥ: Νέες οδηγίες πρόληψης και καθυστέρησης της άνοιας
- Λιονέλ Μέσι: Ο παίκτης του αιώνα – Όλα τα ρεκόρ (pics, vids)
- Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων
- Φωτιά σε επιχείρηση στο Μενίδι – Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442