
Ράλι για ένα username στο Facebook
Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7.01 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσει ένας αγώνας ταχύτητας για να προλάβουν εκατομμύρια χρήστες του Facebook να δεσμεύσουν το username που θα τους καταστήσει δημοφιλέστερους.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7.01 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσει ένας αγώνας ταχύτητας για να προλάβουν εκατομμύρια χρήστες του Facebook να δεσμεύσουν το username που θα τους καταστήσει δημοφιλέστερους.
Το δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παρέχει username στα μέλη του. Έτσι, αντί ενός τυχαίου πολυψήφιου αριθμού που αποδίδεται ως τώρα στο προφίλ κάθε χρήστη, τα μέλη θα μπορούν να δεσμεύσουν το όνομα ή ψευδώνυμο με το οποίο είναι ευρύτερα γνωστοί. Το επιλεγμένο username θα εμφανίζεται στο URL του προφίλ τους στη μορφή http://www.facebook.com/[username].
Τα username θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε χαρακτήρες (A-Z, 0-9, τελεία). Η επιλογή είναι καθοριστική και ο χρήστης δεν θα μπορεί να την αλλάξει ή να την μεταφέρει στο μέλλον.
Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα από όλους, αφού αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση. Οι χρήστες θα τρέξουν να προλάβουν τη δέσμευση του επιθυμητού username που θα τους καταστήσει αναγνωρίσιμους, γεγονός που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει διαφωνίες. Πάντως, το Facebook δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τη διαχείριση εάν θεωρούν ότι θα πρέπει να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους για ένα εμπορικό σήμα ή άλλο κατοχυρωμένο όνομα.
- Βιασμό κατήγγειλε 30χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του ο 22χρονος κατηγορούμενος
- Η χαοτική, ερωτική ζωή του Τζακ Νίκολσον: Ένας γάμος, αρκετοί παθιασμένοι έρωτες και έξι παιδιά
- Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-4: Παράσταση για ένα ρόλο
- Βουλή: Πόσοι ψήφισαν κατά στις άρσεις ασυλίας – Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία
- Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας – Στα δικαστήρια οι γονείς για την επικοινωνία των παιδιών τους
- Super League 2: Νίκες για ΠΑΟΚ Β’ (2-1), Νέστο (1-0) και Καβάλα (5-1) – Η βαθμολογία
