Στην Πάρνηθα ο Γιώργος Παπανδρέου για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Την Πάρνηθα επισκέφθηκε την Παρασκευή, Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Παπανδρέου. Τόνισε ότι η επίσκεψή του είναι συμβολική, καθώς το δάσος κάηκε πριν από δύο χρόνια. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη αποτροπή της πυρκαγιάς, αλλά και για τη σημερινή εγκατάλειψη.
38
Την Πάρνηθα επισκέφθηκε την Παρασκευή, Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Τόνισε ότι η επίσκεψή του είναι συμβολική, καθώς το δάσος κάηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη αποτροπή της πυρκαγιάς.
Παράλληλα, τόνισε ευθύνες υπάρχουν και σήμερα, καθώς υπάρχει εγκατάλειψη, έλλειψη σχεδίου και πελατειακή διαχείριση αυτής της μεγάλης ζώνης οξυγόνου για όλη την Αττική.
Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντος στην Αττική, γιατί εκτός από την εγκατάλειψη της Πάρνηθας, προχωρά στο να χωρίσει τον Υμηττό, να τσιμεντοποιήσει το Ελληνικό, ενώ υποβαθμίζει το πάρκο στο Γουδί και το πάρκο Αντώνης Τρίτσης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
«Μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε ολόκληρη την Αθήνα και τα περίχωρα, ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη με πράσινο. Στόχος μας είναι ένα δίκτυο πρασίνου που ξεκινά από τα βουνά, συνδέεται με τους χώρους πρασίνου σε όλη την Αττική και ανοίγει τους χώρους αυτούς στην παραλία με τα Ολυμπιακά έργα να αποδίδονται στους πολίτες» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πράσινη ανάπτυξη, που αποτελεί βασικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι, όπως είπε, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και δεν αντιπαραθέτει το περιβάλλον στην οικονομική ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα όριά τους οι παραγωγοί – Ζητούν να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις
- Μουσικό Γκαλά «Ελπίδα και Αγάπη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Γιάννης Κοντός: Περί της ευθύνης του ποιητή
- Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Τερ Στέγκεν η Χιρόνα
- Αγρότες: Σκέψεις για συλλαλητήριο στην Αθήνα – Για ανωμοτί καταθέσεις κλήθηκαν Ανεστίδης και Ρούζιος
- Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο Τίμοθι Μπάσφιλντ εν αναμονή της δίκης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

