H νέα γρίπη καταγράφει παγκοσμίως 17.410 κρούσματα και 115 θανάτους
Σε 17.410 ανέρχονται, παγκοσμίως, τα κρούσματα της νέας γρίπης και σε 115 οι θάνατοι ασθενών, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας -ο προηγούμενος απολογισμός είχε 1.900 λιγότερα κρούσματα. Και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχει φτάσει πλέον η ίωση.
43
Ο ιός της γρίπης Α-Η1Ν1 έχει προσβάλλει 17.410 ανθρώπους σε 62 χώρες και έχει προκαλέσει τον θάνατο 115 εξ αυτών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Από τον προηγούμενο απολογισμό του ΠΟΥ, την περασμένη Παρασκευή, προστέθηκαν στα στοιχεία 1.900 νέα κρούσματα της γρίπης και 16 θάνατοι. Στην πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, όπου η ίωση έχει πλέον εξαπλωθεί και στις 50 πολιτείες (1.048 ασθενείς και επιπλέον 4 θάνατοι).
Αλλες σημαντικές μεταβολές στον απολογισμό των κρουσμάτων καταγράφηκαν, επίσης, στο Μεξικό (άλλα 112 κρούσματα, με 12 νέους θανάτους), στον Καναδά (218 κρούσματα) και στην Αυστραλία (150 κρούσματα).
Παράλληλα, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο συναγερμός για τη νέα γρίπη μπορεί να αρθεί στα μέσα Ιουνίου, καθώς ο απολογισμός των θανάτων παρέμεινε στους 97 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Χοσέ Ανχελ Κόρδοβα, ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε σταθερός και αυτός των κρουσμάτων αυξήθηκε στους 5.240 από 4.932.
«Εάν δούμε πως τα κρούσματα είναι πλέον ευκαιριακά, τότε θα άρουμε τελείως τον συναγερμό», ίσως «στα μέσα Ιουνίου» υποστήριξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η φύση είχε τον τελευταίο λόγο: Αναβολή για το «Skyscraper Live» με τον Άλεξ Χόνολντ – Πότε θα σκαρφαλώσει τελικά
- Ο Γκουαρντιόλα αποθέωσε την δουλειά του Αρτέτα στην Άρσεναλ
- Η στιγμή της έκρηξης βόμβας στη ντισκοτέκ «Jackie O» – Πώς εντοπίστηκαν οι δύο δράστες
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός
- Μεντιλίμπαρ ενόψει Άγιαξ: «Θα τα δώσουμε όλα στο Άμστερνταμ»
- Ζελένσκι: Νέες συναντήσεις με την Ρωσία πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα – Ανοιχτή στο διάλογο, δηλώνει η Μόσχα

