Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών
Την επόμενη εβδομάδα, στις 27 ή στις 28 Μαΐου, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη -και μοναδική- τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις.
43
Την επόμενη εβδομάδα, στις 27 ή στις 28 Μαΐου, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη -και μοναδική- τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις.
Σύμφωνα με το Βήμα, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κατ αρχάς συμφωνήσει η τηλεοπτική συζήτηση να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου ή, αν δεν συμφωνήσει κάποιο από τα μικρότερα κόμματα, την επομένη 28 Μαΐου.
Θα μεταδοθεί και πάλι σε εθνικό δίκτυο και θα συμμετάσχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς έχει ήδη απορριφθεί το αίτημα της «Δράσης» και των «Οικολόγων» να συμπεριληφθούν οι επικεφαλής τους στη συζήτηση.
Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να διεξαχθούν τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις: μία μεταξύ των κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μία μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός φαίνεται να κρατάει το όπλο της τηλεοπτικής μονομαχίας με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές, περιοριζόμενος ώς τότε μόνο σε συζήτηση με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.
«Θα έρθει η ώρα, όταν θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, να γίνει και αυτή η συζήτηση» δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Καραμανλής θα ζητήσει τηλεοπτική «μονομαχία» για τις εθνικές εκλογές.
Ο κ. Αντώναρος σχολίασε και τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στην Πάτρα, σημειώνοντας:
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και θέματα που απασχολούν μόνο τον ίδιο και την ηγετική του ομάδα. Ο κ. Παπανδρέου σκανδαλολογεί συστηματικά ευτελίζοντας την πολιτική ζωή του τόπου και τη Δικαιοσύνη, ότι εκλογολογεί διαρκώς γιατί το μόνο που τον νοιάζει- όπως παραδέχονται στελέχη του- είναι πώς θα καταλάβει την εξουσία την οποία προφανώς τη βλέπει ως λάφυρο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)

