
Το άγνωστο έργο του σκιτσογράφου Φελίνι παρουσιάζεται στην Αθήνα
Μία άγνωστη πλευρά του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι, αυτή του σκιτσογράφου, αποκαλύπτει η έκθεση Όνειρα και εμμονές: τα σχέδια του Φεντερίκο Φελίνι που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη από 5 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου.
43
Μία άγνωστη πλευρά του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι, αυτή του σκιτσογράφου,αποκαλύπτει η έκθεση Όνειρα και εμμονές: τα σχέδια του Φεντερίκο Φελίνι που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Β. Σοφίας 9 και Μέρλιν) από 5 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα Νέα, η έκθεση περιλαμβάνει 80 πρωτότυπα σχέδιά του από τη δεκαετία του 30ώς τα τελευταία του, λίγο πριν το θάνατό του, το 1993, όπου απεικονίζει τον εαυτό του να κρατάει το Όσκαρ συνολικής προσφοράς στον κινηματογράφο και να πετάει.
«Πρόκειται για μια σειρά από απολαυστικά έγχρωμα σχέδια που έχουν αυτόνομη καλλιτεχνική αξία, όχι μόνο επειδή φέρουν την υπογραφή του Φεντερίκο Φελίνι» τονίζει η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα.
Αυτοδίδακτος σκιτσογράφος, ο Φεντερίκο Φελίνι κέρδισε το πρώτο του χαρτζιλίκι σε ηλικία 17 ετών, όταν ο διευθυντής ενός κινηματογράφου στο Ρίμινι του ζήτησε να φτιάξει καρικατούρες διάσημων ηθοποιών για να διακοσμήσει την αίθουσα.
Αργότερα συνεργάστηκε με γνωστά ιταλικά περιοδικά («Ρopolo di Roma», «Cine illustrato», «La signorina grandi firme», «Cinemagazzino», «Μarc΄Αurelio») και άνοιξε το δικό του μαγαζί, όπου έκανε καρικατούρες για τους Αμερικανούς στρατιώτες που απελευθέρωσαν τη Ρώμη.
Η έκθεση είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες: Η πρώτη αφορά στα σκίτσα που απεικονίζονται φίλοι του, όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και ο Νίνο Ρότα. Η δεύτερησε εκείνα που αποτύπωνε τους ήρωες των ταινιών του και η τρίτη είναι αφιερωμένη στα όνειρα, ταδικά του και φίλων του, που σχεδίαζε στο χαρτί.
Η έκθεση θα συμπληρωθεί με προβολή πέντε ταινιών του Φελίνι με αυτοβιογραφικές αναφορές, διάλεξη και κατάλογο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της
- Γιορτή σήμερα 18 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο




