38

Το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου παρουσίασε την Πέμπτη η Δράση, το κόμμα των Στέφανου Μάνου, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και Γιάννη Μπουτάρη.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές:

1. Στέφανος Μάνος, πολιτικός
2. Αντύπας Καρίπογλου, δικηγόρος
3. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, επιχειρηματίας
4. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής
5. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός
6. Γιάννης Μπουτάρης, χημικός-οινολόγος
7. Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής πανεπιστημίου
8. Ηλίας Γούναρης, σύμβουλος επιχειρήσεων
9. Κώστας Ζώρας, αντιπρύτανης παν/μίου Αιγαίου
10. Θάνος Σκούρας, καθηγητής παν/μίου
11. Διονύσης Γουσέτης, αρθρογράφος
12. Νάνσυ Μαλλέρου, σύμβουλος επικοινωνίας
13. Νίκος Πολυδωρίδης, καθηγητής Πολεοδομίας
14. Βάλια Λέστου, κλινική γενετιστής
15. Θάνος Τσοτσορός, τραπεζικός
16. Όλγα Πασχάλη, δικηγόρος
17. Θανάσης Τσιούρας, δικηγόρος
18. Γιάννης Σφηνιάς, επιχειρηματίας
19. Ματθίλδη Καββασιάδη-Καράσσο, οικονομολόγος
20. Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος
21. Νίκος Δήμου, συγγραφέας
22. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, πρώην υπουργός

«Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα στον τόπο μας» είπε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Δράσης.

Ο κ. Μάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για να φιμώσει το κόμμα», προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, «ενώ σύμφωνα με το νόμο είχε καθήκον να ορίσει πώς θα προβάλλονται τα κόμματα, δεν έχει εκδώσει απόφαση για εμάς και κατά το νόμο δεν δικαιούμαστε να προβάλουμε τις θέσεις μας στην τηλεόραση».

Επιπλέον, ο κ. Μάνος ανέφερε ότι την Παρασκευή η Δράση αφενός θα προσφύγει στο ΣτΕ για το ζήτημα και αφετέρου «θα διαμαρτυρηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντογιαννόπουλος κάλεσε τους πολίτες «να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα» στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και «να τους γκρεμίσουν από το μονοπώλιο της εξουσίας».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η διαφορά της Δράσης από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, ο κ. Κοντογιαννόπουλος είπε ότι «ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να υπάρξει μια σφήνα, όχι για να διεκδικήσει την εξουσία, ούτε απλά για να καταδικάζει, αλλά ένα κόμμα ικανό να διαμορφώσει συνθήκες συνεργασίας με τους πολίτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ