Συχνή η κατάθλιψη μεταξύ των πασχόντων από διαβήτη τύπου Ι
Νέα Υόρκη: Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου Ι έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο από τα υγιή άτομα να έχουν κατάθλιψη και να χρησιμοποιούν φάρμακα για το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
Νέα Υόρκη: Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου Ι έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο από τα υγιή άτομα να έχουν κατάθλιψη και να χρησιμοποιούν φάρμακα για το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
Η θεραπεία της κατάθλιψης μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και άλλα αποτελέσματα των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη τύπου Ι.
Ο Δρ Ντέιβιντ Μααχς και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ ανέλυσαν στοιχεία από την μελέτη Coronary Artery Calcification in Type 1 Diabetes Study, που διεξήχθη την περίοδο 2006-2008 και περιλάμβανε στοιχεία και για την κατάθλιψη, τα αντικαταθλιπτικά, και τις επιπλοκές του διαβήτη. Στην τελική ανάλυση είχαν συμπεριληφθεί 458 άτομα με διαβήτη τύπου Ι και 546 όμοιου προφίλ άτομα χωρίς διαβήτη.
Με τη χρήση βασικού ερωτηματολογίου, διαπιστώθηκε ότι το 17,5% των διαβητικών πληρούσε τα κριτήρια για κατάθλιψης συγκριτικά με το 5,7% της ομάδας ελέγχου. Ομοίως το 20,7% των διαβητικών έκανε χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων έναντι του 12,1% της ομάδας ελέγχου.
Μεταξύ των διαβητικών, η πιθανότητα διαβητικής επιπλοκής ήταν άμεσα σχετική με την παρουσία και σοβαρότητα της κατάθλιψης. Για παράδειγμα, το 23,4% των διαβητικών με κατάθλιψη είχε διαβητική επιπλοκή συγκριτικά με το 12,1% των ατόμων της ομάδας ελέγχου.
Ο έλεγχος των διαβητικών για κατάθλιψη είναι ζωτικής σημασίας ειδικά για όσους έχουν διαβητικές επιπλοκές. Όταν η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται σε άτομο που πάσχει από διαβήτη τύπου Ι ο θεράπων ιατρός θα πρέπει να αναζητά τακτικές που θα βελτιώσουν τόσο την ψυχική υγεία του όσο και τα συμπτώματα του διαβήτη.
health.in.gr
- Premier League: Έχασε ευκαιρία να κλειδώσει την πεντάδα η Άστον Βίλα – Ισοπαλία στο «Σίτι Γκράουντ»
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Συναυλία Metallica: Ο κιθαρίστας των Gojira με μπλούζα «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
- Το Ισραήλ απέλασε τους δύο ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Δεν απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442