F1: Ο FOTA ζητά άμεσες διαπραγματεύσεις με τη FIA
F1: Ο FOTA ζητά άμεσες διαπραγματεύσεις με τη FIA
Έπειτα από συνάντησή τους στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, οι διευθυντές των ομάδων της F1 κάλεσαν τη FIA για άμεσες διαπραγματεύσεις σχετικά με το προαιρετικό όριο προϋπολογισμού 59,2 εκατ. δολαρίων που ψηφίστηκε για το 2010 και για τους όρους του νέου Συμφώνου Ομονοίας (Concorde) του 2012.
Η ανακοίνωση του συνδέσμου των ομάδων της F1 (FOTA) ανέφερε: Ο FOTA είχε μια εποικοδομητική συνεδρίαση και συμφώνησε να συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά για τον ορισμό περαιτέρω μέτρων μείωσης του κόστους το 2010, σε συνέχεια των μέτρων που ξεκινήσαμε το 2008. Ο FOTA ανησυχεί για τις αποφάσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport σχετικά με τους κανονισμούς του 2010 κι έτσι ζητά να ξεκινήσει άμεσες διαπραγματεύσεις με τη FIA.
Στο μεταξύ, η FIA προχωρώντας με το όριο προϋπολογισμού βλέπει αρκετές νέες ομάδες να ενδιαφέρονται να μπουν στο σπορ και, όπως φημολογείται, προς το παρόν επικρατέστερες για τις τρεις διαθέσεις θέσεις είναι οι USGPE, Lola και Prodrive (πιθανώς Aston Martin).
- Στάρμερ: Υπό πίεση – Στόχος να πείσει το κόμμα του και τους πολίτες ότι μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός
- Χανταϊός: Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 70χρονο
- Πρωτοδικείο Αθηνών: Νέα μέτρα ασφαλείας από σήμερα – Πύλες ελέγχου και μηχανήματα X-ray
- Η αποκάλυψη του Μαρτίνεθ για τον Μπράξτον Κι πριν το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Φωτόπουλος
- «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές» – Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη μετά τις αντιφάσεις του Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ξάνθη: Θρίλερ με νεκρό βρέφος – Συνελήφθη η μητέρα του
- Η Βαλένθια θα διεκδικήσει μόνιμη άδεια στη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442