Ο Πάπας μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή «ως προσκυνητής της Ειρήνης»
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ δήλωσε ότι το Σάββατο 9 Μαΐου θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή «ως προσκυνητής της Ειρήνης». «Σας καλώ να ενωθείτε στην προσευχή μου, υπέρ όλων των λαών των Αγίων Τόπων» ζήτησε από τους πιστούς. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από την Ιορδανία μια ημέρα νωρίτερα.
36
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ δήλωσε ότι το Σάββατο 9 Μαΐου θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή «ως προσκυνητής της Ειρήνης».
«Σε λίγες ημέρες θα βρίσκομαι- θα έχω το προνόμιο να βρίσκομαι- στους Αγίους Τόπους ως προσκυνητής της Ειρήνης» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Ο τόπος αυτός, ο τόπος και της γέννησης και της ανάστασης του Κυρίου, άγιος για τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες με παγκόσμια εμβέλεια, είναι παρόλα αυτά το θύμα βιαιοτήτων αλλά και αδικίας εδώ και 60 χρόνια» είπε.
«Σας καλώ να ενωθείτε στην προσευχή μου, υπέρ όλων των λαών των Αγίων Τόπων» ζήτησε από τους πιστούς ο Πάπας.
Η παπική περιοδεία θα ξεκινήσει από την Ιορδανία στις 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 του μήνα.
Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του προκαθήμενουτης Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους από το 2000, όταν βρέθηκε εκεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β, ο οποίοςζήτησε συγγνώμη για τα αδικήματα των χριστιανών έναντι των εβραίων διαμέσου των αιώνων.
Οι σχέσεις της Αγίας Έδρας και του Ισραήλ διαταράχτηκαν όταν ο καρδινάλιος Μαρτίνο παρομοίωσε τη Γάζα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ισραηλινής επιδρομής,με «μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης» και όταν ο Πάπας Βενέδικτος ήρε τον αφορισμόεπισκόπου που είχε αρνηθεί την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος.
Το Ισραήλ, πάντως, εκδίδει ειδική σειρά 12 γραμματοσήμων για να τιμήσει τον Πάπα ενόψει της επίσκεψής του. Τα γραμματόσημα απεικονίζουν 12 ιερές για τον χριστιανισμό τοποθεσίες που θα επισκεφθεί ο Βενέδικτος κατά την περιοδεία του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Βόλος: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος έπειτα από φωτιά στο σπίτι του
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442