
Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι
Η Ρεμπέκα Μίλλερ δημιουργεί ένα δράμα γύρω από αυτή την ταυτότητα –ή την έλλειψή της– μιας γυναίκας που επιβιώνει χάρη σε μια αλυσίδα παρεξηγήσεων αλλά και σε πείσμα αυτής. Η Πίππα Λι έχει τα πάντα. Είναι σύζυγος ενός λαμπρού εκδότη, μητέρα επιτυχημένων διδύμων, αξιαγάπητη στον κύκλο των φίλων της. Δεν είναι η ζωή που φανταζόταν […]
Έρχεται μια στιγμή που η Πίππα βλέπει τη ζωή της σαν ένας υπνοβάτης. Όταν ο σύζυγός της, τριάντα χρόνια μεγαλύτερός της, σχεδιάζει τη συνταξιοδότησή του, η Πίππα ανακαλύπτει ξαφνικά πως ο παλιός της εαυτός είναι έτοιμος να επαναστατήσει, ανατρέποντας τα πάντα.
Πώς βρέθηκε παντρεμένη με τον πολύ μεγαλύτερό της Χερμπ; Πώς ο Χερμπ την «έσωσε» από την αυτοκαταστροφικότητά της; Πώς διατήρησε για τόσα χρόνια την ευαίσθητη αυτή ισορροπία; Ποια είναι τελικά η ταυτότητά της;
Η Ρεμπέκα Μίλλερ δημιουργεί ένα δράμα γύρω από αυτή την ταυτότητα –ή την έλλειψή της– μιας γυναίκας που επιβιώνει χάρη σε μια αλυσίδα παρεξηγήσεων αλλά και σε πείσμα αυτής. Η νεότητα, το γήρας, η εξέγερση της εφηβείας, οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά παρουσιάζονται σ’ ένα πολύπτυχο μυθιστόρημα:
Οι Κρυφές ζωές της κυρίας Λι αποτελούν μια νέα εκδοχή του Αμερικανικού ειδυλλίου του Φίλιπ Ροθ, που αυτή τη φορά υπογράφεται από μια γυναίκα. Είναι μια ιστορία που μέσα από αναπάντεχες συναντήσεις, ερωτικές σχέσεις, σφοδρά πάθη και μίση, μιλάει για την επικίνδυνη ασφάλεια του έγγαμου βίου.
Η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της κόρης του Άρθουρ Μίλλερ, που μεταφράζεται σε 22 γλώσσες, αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Ιουλίου 2009, με τους Μόνικα Μπελούτσι, Γουινόνα Ράιντερ, Άλαν Άρκιν, Κιάνου Ριβς και Τζούλιαν Μουρ, σε σκηνοθεσία της συγγραφέα.
Παρουσίαση της συγγραφέα
Η Ρεμπέκα Μίλλερ, κόρη του Άρθουρ Μίλλερ, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την υποκριτική προτού στραφεί στη σκηνοθεσία και το γράψιμο. Εκτός από το μυθιστόρημά της Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι (The private lives of Pippa Lee, 2008) έχει στο ενεργητικό της μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Personal Velocity (υπό έκδοση στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη), της οποίας η κινηματογραφική μεταφορά απέσπασε το Βραβείο των Κριτικών του Φεστιβάλ Sundance. Έχει επίσης γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Άντζελα» και «Τζακ και Ρόουζ: Μπαλάντα για δύο». Ζει με την οικογένειά της στην Ιρλανδία και στη Νέα Υόρκη.
| Μάρα Μοίρα | |
| Εκδόσεις Πατάκη | |
| Ρεμπέκα Μίλλερ |
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο
- Live Streaming: Μερσίν – Αθηναϊκός
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους 17χρονος που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης
- LIVE: Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ
- Ισραήλ: Ενέκρινε τους περισσότερους οικισμούς εποίκων στην Δυτική Όχθη στην ιστορία του
- Βρετανία: Δεν είναι ΑΙ – Εικόνα από 250 σκυλιά που βρέθηκαν στριμωγμένα μέσα σε ένα σπίτι
