Το Theater PAN από την Βουλγαρία θα παρουσιάσει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου στις 11:00 π.μ. και στις 17:00 μ.μ. το έργο «…Παραμύθι ν’ αρχινήσει» στο θέατρο Αργώ.
Πρόθεση της δράσης αυτής της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αργώ που στεγάζεται στο θέατρο Αργώ στο Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15, στάση Μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684), σε μια αθηναϊκή συνοικία στην οποία κατοικούν και εργάζονται πολλοί οικονομικοί μετανάστες, είναι να κρατηθούν ζωντανές οι εθνικές γλώσσες και κουλτούρες και τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσα από το κατ’ εξοχήν πολιτιστικό γεγονός που έχει σχέση με την γλώσσα, το θέατρο.
Επιπλέον, στόχος του θεάτρου Αργώ είναι η δραστηριότητα αυτή να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνοντας παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, δημιουργώντας μια ετήσια γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών που ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα μας.
Το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Δ/νσης Αλλοδαπών που ιδρύθηκε το 2008, μέσα από διάφορες κοινωνικές δράσεις όπως για παράδειγμα τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για μητέρες, η ένταξη των αλλοδαπών παιδιών στον προσκοπισμό, στοχεύει στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην πόλη της Αθήνας, στην αλληλοκατανόηση και αρμονική συμβίωση όλων των κατοίκων του Δήμου, αλλοδαπών και γηγενών.

Για κάθε παράσταση θα δοθούν δωρεάν προσκλήσεις από τον ξενόγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων 104.4.
Για τη διαθεσιμότητα των εισιτήριων μπορείτε να ενημερωθείτε από το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο 210-5225.284, και στο θέατρο Αργώ, τηλ: 210-5201.684.

Theater PAN, Βουλγαρία

Το Theater PAN από την Βουλγαρία θα παρουσιάσει το Σάββατο 2 Μαΐου 2009 στις 17:00 μ.μ. και την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 στις 11:00 π.μ. και στις 17:00 μ.μ. το έργο «To tell the tale» («…Παραμύθι ν’ αρχινήσει») του Panaiot Tzanev.

«To tell the tale» («… Παραμύθι ν’ αρχινήσει»)
Το έργο θίγει το θέμα της σημασίας της προστασίας της φύσης από τον άνθρωπο και κυρίως τα παιδιά, που είναι αυτά που θα κληρονομήσουν και θα υποστούν της συνέπειες της καταστροφής της. Το πρώτο μέρος της παράστασης “Little red ridding hood” (Κοκκινοσκουφίτσα) έχει σχέση με το μύθο της κοκκινοσκουφίτσας και το δεύτερο μέρος “Pulling the carrot” (τραβώντας το καρότο) έχει σαν θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.
Η παράσταση συνοδεύεται από δύο εργαστήρια, μέρος της δημιουργικής συμμετοχής του κοινού, όπου τα παιδιά θα παίξουν μαζί με τους ηθοποιούς, θα τραγουδήσουν, θα μεταμφιεσθούν και θα κατασκευάσουν αξεσουάρ και ρούχα που θα χρησιμοποιηθούν στην παράσταση και που μετά το τέλος της μπορούν να πάρουν μαζί τους.
Στο έργο, το Theater PAN χρησιμοποιεί ποιήματα του γνωστού Βούλγαρου συγγραφέα Pancho Panchev, η μουσική είναι γραμμένη από τους Peter Stupel, Yury Stupel, Razvigor Popov, Evgeny Platov και οι στίχοι από τους Matey Stoianov, Ivan Angelov, Atanas Kapralov, όλοι γνωστοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες στη χώρα τους.
Οι συντελεστές του Theater PAN που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα είναι οι:
Panaiot Tzanev – Ηθοποιός – Παρουσιαστής
Raina Zareva-Hristova – Hθοποιός
Svetoslav Hristov – Ηθοποιός
Galina Hourietchieva – Χορογράφος/Χορεύτρια
Krasimira Ivanova – Χορεύτρια

Εισιτήριο: 6 ευρώ γενική είσοδος (δεκτά εισιτήρια Εργατικής Εστίας)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Πρόγραμμα παραστάσεων:
Σάββατο 2 Μαΐου 2009 στις 17:00 π.μ.
Κυριακή 3 Μαΐου 2009 στις 11:00 π.μ. & στις 17:00 μ.μ.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ θέσεων: Θέατρο ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, στάση Μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684
Θέσεις θεάτρου: 200