
Η Ευρώπη μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, λέει ο Μπράουν
Μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γκ.Μπράουν υποστήριξε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην «μοναδική θέση» να μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της ιστορίας συνεργασίας της. Εμφανίστηκε αισιόδοξος εν όψει της Συνόδου G-20.
91
Μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γκόρντον Μπράουν υποστήριξε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην «μοναδική θέση» να μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της ιστορίας συνεργασίας της. Ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος εν όψει της Συνόδου G-20.
Ο Γκ.Μπράουν υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προωθήσει μια οικονομία που να διέπεται από κανόνες, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής «αυστηρών ρυθμιστικών πλαισίων».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας που θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο των G-20 στις 2 Απριλίου θα κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η οικονομία.
Ζήτησε αναμόρφωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τόνισε ότι τα κεφάλαιά του θα πρέπει να διπλασιαστούν κατά τουλάχιστον 500 δισ. δολάρια και να ενδυναμωθεί ο ρόλος του, προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εκροής κεφαλαίου.
Ο Γκ.Μπράουν δήλωσε επίσης ότι ο κόσμος μπορεί για πρώτη φορά να συμφωνήσει σε μια κοινή δράση «που θα σημάνει την αρχή του τέλους για τους φορολογικούς παραδείσους και τα offshore κέντρα».
Απευθυνόμενος στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Δεν θα σας εγκαταλείψουμε την ώρα της ανάγκης σας, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε στο πλευρό σας».
Πριν από τη Σύνοδο των G-20, ο Γκόρντον Μπράουν θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βραζιλία και τη Χιλή για συνομιλίες που αφορούν την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμπελόκηποι: Νεκρός άντρας – Έπεσε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας
- Συγκέντρωση αρτοποιών έξω από το υπουργείο Οικονομικών: Ζητούν μείωση κόστους ενέργειας και φορολογίας
- Θεσσαλονίκη: Παραμένει στη ΜΕΘ ο φοιτητής με τη μηνιγγίτιδα – «Σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση» λέει ο Γιαννάκος
- Φαρμακοβιομηχανία στην Ευρώπη: Στρατηγική αυτονομία, επενδύσεις και ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο υγειονομικό τοπίο
- Ρωσία: Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- Γιατί ο Περσικός Κόλπος διαθέτει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου
