
Ψευδεπίγραφα e-mail «επιχειρούν να δυσφημήσουν το γάλα Δέλτα»
Κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται από υπάλληλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάνουν λόγο για μόλυνση του φρέσκου γάλακτος Δέλτα με αφλατοξίνη το 2006, είναι απολύτως αναληθή, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Vivartia.
36
Κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται από υπάλληλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάνουν λόγο για μόλυνση του φρέσκου γάλακτος Δέλτα με αφλατοξίνη το 2006, είναι απολύτως αναληθή, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Vivartia.
H εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ είναι απόλυτα ασφαλές, όπως αποδεικνύεται από τα επιστημονικά δεδομένα και τις διαδικασίες ελέγχου των αρμοδίων κρατικών φορέων. Η Vivartia επισημαίνει:
-Η υπάλληλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που φέρεται ως συντάκτρια του δυσφημιστικού κειμένου επιβεβαίωσε γραπτώς ότι το έγγραφο είναι κατασκευασμένο και δεν έχει συνταχθεί από την ίδια ή την υπηρεσία της.
-Ο ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) διενήργησε δειγματοληψία τη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται το e-mail και όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά στην ύπαρξη αφλατοξίνης, όπως επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
– Έπειτα από ελέγχους για την παρουσία αφλατοξίνης Μ1 στο γάλα Δέλτα, στο πλαίσιο του ΠΟΕΣΕ (Πολυετές Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ελέγχου), ο ΕΦΕΤ επιβεβαιώνει ότι όλα τα δείγματα της εταιρείας ήταν αρνητικά σε αφλατοξίνη.
«Η ΔΕΛΤΑ εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει σύστημα εξειδικευμένων ελέγχων σε όλη την αλυσίδα προμήθειας πρώτης ύλης και παραγωγής με σκοπό τη διασφάλιση άριστης ποιότητας στο τελικό προϊόν. Ποτέ και κανένα γαλακτοκομικό προϊόν ΔΕΛΤΑ δεν έχει βρεθεί θετικό στην ουσία αφλατοξίνη από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα ανακαλυφθούν οι υπαίτιοι αυτής της ανυπόστατης κατηγορίας και θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες
- Η «τοξική κυβέρνηση» μιλάει για τοξικότητα, λέει η αντιπολίτευση – «Λαγός του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης»
- Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας




