
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η έκθεση «Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο»
Την έκθεση «Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο» εγκαινίασε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η υπουργός Απασχόλησης και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φ.Πετραλιά. Περιλαμβάνει έργα 29 Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία φιλοξενήθηκαν στο ελληνικό σπίτι στο Πεκίνο στη διάρκεια των Αγώνων του 2008.
30
Την έκθεση «Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο» εγκαινίασε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η υπουργός Απασχόλησης και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 29 Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι με εννέα Κινέζους συναδέλφους τους συμμετείχαν στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στο ελληνικό σπίτι στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2008.
Τα έργα αντλούν τη θεματολογία τους από το τρίπτυχο ειρήνη, εκεχειρία, αθλητισμός.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Αγγελος Συρίγος.
Στο μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορά στη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης στο Πεκίνο, τονίζοντας ότι αυτό καταδεικνύει πως η εκεχειρία δεν είναι ουτοπία, αλλά παρακαταθήκη για το μέλλον και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έξαλλη η Ζόι Κράβιτζ με ανάρτηση της Hulu – Η φωτογραφία με τον Χάρι Στάιλς που άναψε «φωτιές»
- Ρεκόρ της Euroleague σε τηλεθέαση, social media και προσέλευση στα γήπεδα – Αναλυτικά οι αριθμοί (pic)
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία
- Acropolis Swim Open: Σπουδαίος Σίσκος στα 200μ. ύπτιο, καλύτερη επίδοση στον κόσμο και Πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)
- Πάπας Λέων ΙΔ’: Έξι πράγματα που μάθαμε για τον πρώτο Αμερικάνο ποντίφικα στο πρώτο έτος της θητείας του
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια



