Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια με φόντο την κύρωσης της σύμβασης για τον ΟΛΠ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια με φόντο την κύρωσης της σύμβασης για τον ΟΛΠ

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με «φόντο» την κύρωση στη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά. Την Τετάρτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Επαναλαμβανόμενες24ωρες απεργίες μέχρι την Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με «φόντο» την κύρωση στη Βουλήτης σύμβασης παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά.

Την Τετάρτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

«Θα συναντηθούμε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουμε τα αιτήματά μας»επεσήμανεη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργουρή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Mαρτίου συζητείται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ Πειραιά στην κινεζική Cosco, που έχει κατατεθεί εκ μέρους της OMYΛE.

Εν τω μεταξύ, να καταβληθεί προσπάθεια για την άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε μια περίοδο ιδίως που «η γενικευμένη καθίζηση της αγοράς είναι γεγονός»ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ).

Το νομοσχέδιο στη Βουλή

Ως «βήμα ανάπτυξης» για τον τόπο, χαρακτήρισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας τη σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΟΛΠ ΑΕ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός επανέλαβε την «απόλυτη δέσμευση» της κυβέρνησης για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας που σήμερα υπάρχουν και επιπρόσθετα για δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ΧρήστοςΠαπουτσής μίλησε για συγκεκριμένο σχέδιο απαξίωσης του λιμανιού του Πειραιά από την κυβέρνηση ώστε να βρεθεί καλός αγοραστής.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, έκανε λόγο για εξευτελιστικό τίμημα και μαζικό εκτοπισμό εργαζόμενων και είπε πως τα εργασιακά δικαιώματα είναι στον αέρα.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Π.Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση βαφτίζει την «υποδούλωση» και την «υποτέλεια» σε «στρατηγική συμμαχία».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ΑστέριοςΡοντούλης, καταλόγισε στην κυβέρνηση διαστροφή της πραγματικότητας όταν λέει πως στην περίοδο της οικονομικής κρίσης απαιτούνται τέτοιες συμφωνίες και ανέφερε ότι τώρα ειδικά η κρίση επιτάσσει να έχουμε εθνικούς μηχανισμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies