Επί τάπητος ξανά το θέμα των περιουσιών στη συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ
Το ακανθώδες θέμα των περιουσιών τέθηκε ξανά επί τάπητος στην 18η συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ. Ουσιαστική χαρακτήρισε την συζήτηση ο ειδικός στην Κύπρο αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ταγίπ Ζεριχούν. Νέα συνάντηση στις 12 Φεβρουαρίου. Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου την Πέμπτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
103
Ουσιαστική χαρακτήρισε ο ειδικός στην Κύπρο αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ταγίπ Ζεριχούν την συζήτηση Χριστόφια-Ταλάτ σχετικά με το ακανθώδες θέμα των περιουσιών, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Ο κ. Ζεριχούν είπε πως κατά την 18η συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες παρουσίασαν την αντίδραση και τις απόψεις της πλευράς τους στο τι έχει παρουσιάσει η άλλη πλευρά για τις αρχές που πρέπει να καθοδηγούν τις συζητήσεις στο θέμα των περιουσιών.
«Είχαν ένα καλό γύρο συζητήσεων, ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα και έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν αυτές τις συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου», είπε ο κ. Ζεριχούν.
Πρόσθεσε πως στο μεσοδιάστημα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, θα υπάρξει συνάντηση των συμβούλων των δύο ηγετών, του Γιώργου Ιακώβου και του Οζντίλ Ναμί, για να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους προς υποστήριξη των προσπαθειών Χριστόφια-Ταλάτ σε ευρύ φάσμα θεμάτων.
Ο κ. Ζεριχούν ανακοίνωσε επίσης πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα παρίσταται στην επόμενη συνάντηση των δυο ηγετών.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας περιορίστηκε να αναφέρει μετά τη συνάντηση: «Όπως συνήθως, συνεχίζουμε».
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν θα μεταβεί την Πέμπτη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για επαφές με την τουρκοκυπριακή ηγεσία αναφορικά με το Κυπριακό και τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων Χριστόφια -Ταλάτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος
- Νέα Δημοκρατία ή χάος, λέει για ακόμα μία φορά ο Μητσοτάκης
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Η Σενεγάλη καταγγέλλει το Μαρόκο πριν από τον τελικό
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
