
«Έφυγε» η αγωνίστρια ηθοποιός Αλέκα Παΐζη
Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κορυφαία ηθοποιός Αλέκα Παΐζη. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου έφυγε πλήρης ημερών. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στις 3 μ.μ. από το Β Νεκροταφείο.
38
Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κορυφαία ηθοποιός Αλέκα Παΐζη. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου έφυγε πλήρης ημερών.
Γεννημένη στην Κρήτη, υπηρέτησε το θέατρο για πάνω από 60 χρόνια, ερμηνεύοντας κορυφαίους ρόλους. Ήταν το 1942 που βγήκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πρωτοανέβηκε στο σανίδι.
Η τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν «Οι Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» στο Εθνικό Θέατρο, ενώ από τις 29 Μαρτίου θα κρατούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Σονάτα του Σεληνόφωτος», όπου θα μετουσίωνε σκηνικά τον ποιητικό στοχασμό του Γιάννη Ρίτσου.
Ήταν αγωνίστρια της Αριστεράς και είχε συλληφθεί για την αντιστασιακή δράση της από τους Γερμανούς.
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στις 3 μ.μ. από το Β Νεκροταφείο.
Ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της Αλέκας Παΐζη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα η τέχνη έχασε μια χαρισματική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Η Αλέκα Παΐζη υπηρέτησε το θέατρο με αφοσίωση, ποιότητα και αγάπη. Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες





