Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Εντείνει την εμπορική αλιεία της φάλαινας η Ισλανδία

Εντείνει την εμπορική αλιεία της φάλαινας η Ισλανδία

Η Ισλανδία εντείνει την αμφιλεγόμενη αλιεία φαλαινών για εμπορικούς σκοπούς, αυξάνοντας κατά έξι φορές τις ποσοστώσεις αλιείας για τα επόμενα πέντε έτη. Το 2006 η Ισλανδία επανήλθε στη φαλαινοθηρία έπειτα από διακοπή 20 ετών, παραβιάζοντας το διεθνές μορατόριουμ στο εμπόριο φαλαινών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

Η Ισλανδία εντείνει την αμφιλεγόμενη αλιεία φαλαινών για εμπορικούς σκοπούς, αυξάνοντας κατά έξι φορές τις ποσοστώσεις αλιείας για τα επόμενα πέντε έτη. Το 2006 η Ισλανδία επανήλθε στη φαλαινοθηρία έπειτα από διακοπή 20 ετών, παραβιάζοντας το διεθνές μορατόριουμ στο εμπόριο φαλαινών.

«Η συνολική αλιεία φαλαινών [είδη: μικρές Rorqual και Minke] για τα επόμενα πέντε έτη θα γίνει σύμφωνα με τις επιστημονικές συστάσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Αλιείας της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη σε περίοδο πολιτικής έντασης, καθώς η οργή των Ισλανδών για την κατάρρευση της εθνικής οικονομίας οδήγησε σε παραίτηση την κυβερνητική πλειοψηφία κενροδεξιάς και σοσιαλδημοκρατών υπό τον πρωθυπουργό Γκέιρ Χάαρντε.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ισλανδίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας στην επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ινγκιμπγιόργκ Γκισλαντότιρ, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνομιλίες με τους Αριστερούς-Πράσινους.

*Το ζήτημα της εμπορικής αλιείας φαλαινών είναι κεντρικής σημασίας στην άρνηση της Ισλανδίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υπάρχουν φόβοι στο Ρέικιαβικ για την επίδραση της ένταξης στη βιομηχανία αλιείας.

Η Ισλανδία επέστρεψε στη φαλαινοθηρία το 2006 έπειτα από 20 χρόνια, αψηφώντας το διεθνές μορατόριουμ στο εμπόριο φαλαινών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies