MotoGP: Ενδιαφέρον της Ilmor για την Kawasaki
MotoGP: Ενδιαφέρον της Ilmor για την Kawasaki
Η βρετανική εταιρεία Ilmor, η οποία παλιότερα κατασκεύαζε τους κινητήρες της Mercedes-Benz για τη Formula 1, εξέφρασε ενδιαφέρον για την δημιουργία μιας ιδιωτικής ομάδας που θα αγωνίζεται με μοτοσικλέτες της Kawasaki στο MotoGP 2009.
Μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας ότι αποχωρεί από το σπορ εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναζητείται λύση για να βρίσκονται στην εκκίνηση οι ήδη εξελιγμένες ZX-RR του 2009. Για να επιτευχθεί, θα χρειαστεί η Kawasaki να πειστεί να συνάψει συμφωνία μηχανολογικής συνεργασίας με μια ιδιωτική ομάδα.
Η Ilmor, την οποία διοικεί ο διάσημος μηχανολόγος Mario Illien, επιχείρησε να μπει στο MotoGP το 2007, αλλά το πρόγραμμά της απέτυχε λόγω έλλειψης χορηγών, καθώς και αξιοπιστίας και απόδοσης της μοτοσικλέτας της.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη


