
Για την «πρώτη σύλληψη μέσω Facebook» υπερηφανεύεται η Νέα Ζηλανδία
Ο νεαρός που επιχείρησε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο μιας ταβέρνας στη Νέα Ζηλανδία τελικά αναγνωρίστηκε όταν η αστυνομία δημοσίευσε στο Facebook εικόνες από τις κάμερες ασφάλειας και ζήτησε από τους χρήστες να προσφέρουν πληροφορίες.
36
Ο νεαρός που επιχείρησε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο μιας ταβέρνας στη Νέα Ζηλανδία τελικά αναγνωρίστηκε όταν η αστυνομία δημοσίευσε στο Facebook εικόνες από τις κάμερες ασφάλειας και ζήτησε από τους χρήστες να προσφέρουν πληροφορίες.
Είναι η «πρώτη σύλληψη μέσω Facebook» ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.
«Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε μετά την προβολή στο Facebook ενός βίντεο και φωτογραφιών του. Αναγνωρίστηκε από άτομα που τον είδαν τόσο στο Fcebook όσο και στην τηλεόραση, η οποία πρόβαλε στα δελτία ειδήσεων τις εικόνες από το Fcebook»αναφέρειανακοίνωση που αναρτήθηκε στο προφίλ που διατηρεί η αστυνομία στη δημοφικλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Οδράστης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είναι ηλικίας 21 ετών και κατοικεί στο Κουίνσταουν, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.Την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο της ταβέρνας, ζεστάθηκε και έβγαλε τον σκούφο του, οπότε το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Facebook χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό παραβατών. Το Νοέμβριο, ένας Αυστραλός εστιάτορας αξιοποίησε την υπηρεσία για να εντοπίσει πέντε νεαρούς που έφυγαν αφήνοντας απλήρωτο ένα μεγάλο λογαριασμό.
Κατάφερε τελικά να τον πληρώσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη


