27

Επίθεση με οξύ δέχτηκε την Τρίτη η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η άτυχη γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της, στα Ανω Πετράλωνα, όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν το ισχυρό οξύ.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αnt1, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Βάσω Τσούνη κατείγγειλε ως υπευθύνους για την επίθεση εργολάβους συνεργείων καθαρισμού.

Η κ. Τσούνη είπε ακόμη ότι έχουν απειλήσει τηλεφωνικά και την ίδια και άλλες συναδέλφους.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι η Κ.Κούνεβα έχει χάσει το ένα μάτι της, ενώ βρίσκεται σε κώμα.

H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός,τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση, εξαιτίας της οποίας είχε έλθει σε σύγκρουση με τους εργοδότες, διεκδικώντας την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έκανε λογο για «ύπουλη επίθεση», η οποία είναι «επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους με στόχο την τρομοκράτησή τους για να παρεμποδιστεί η δράση τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Το ΚΚΕ, επίσης, με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την ύπουλη δολοφονική επίθεση […] Η συνδικαλίστρια του σωματείου καθαριστριών δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της από επαγγελματίες δολοφόνους».

»Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκάλυψη και την τιμωρία των δραστών και των εντολέων τους. Οι έρευνες πρέπει να κατευθυνθούν και στις εταιρείες που εργολαβικά δραστηριοποιούνται στο χώρο της καθαριότητας, εκεί που η εργοδοσία καταπατά τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του Συνασπισμού τόνισε ότι πρόκειται για «πρωτοφανή δολοφονική επίθεση» και ζήτησε την ανεύρεση των ηθικών και φυσικών αυτουργών της ενέργειας.

Εξάλλου, ο πρόερος του Συνασπισμού  αναφέρθηκε στην επίθεση εκφράζοντας την ανησυχία και την θλίψη του.

«Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να έχει σχέση με τη συνδικαλιστική της δράση, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη και νομίζω ότι θα πρέπει άμεσα να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Θα πρέπει η Αστυνομία να κάνει ότι μπορεί και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο οποίο θα κάνουμε και διάβημα το επόμενο διάστημα να διαλευκάνει μια υπόθεση, η οποία είναι υπόθεση εξαιρετικά επικίνδυνη και προκλητική εάν έχει σχέση με την συνδικαλιστική της δράση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ