43

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι ανακρίσεις στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Η έρευνα ξεκίνησε έναν χρόνο πριν, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το Βήμα, το λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί ποιοι εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων θα φθάσουν στο εδώλιο και για ποια αδικήματα θα δικαστούν. 

Το επόμενο βήμα στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι η διαβίβαση της ογκωδέστατης δικογραφίας σε εισαγγελέα, ο οποίος με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο θα εισηγηθεί για την παραπομπή ή μη σε δίκη των έξι κατηγορουμένων.

Τέσσερις εξ αυτών, που είχαν απολογηθεί για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης, της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, είχαν αρχικά προφυλακιστεί και στη συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και αμέσως μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ