Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
weather-icon 34o
Έντονα προβλήματα σε όλη τη χώρα από τις ισχυρές καταιγίδες

Έντονα προβλήματα σε όλη τη χώρα από τις ισχυρές καταιγίδες

Έντονα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τέθηκε σε ισχύ το γενικό απαγορευτικό απόπλου απ όλα τα λιμάνια της χώρας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

43

Έντονα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια σε Βόλο και Σπάρτη.

Προβλήματα προκάλεσε στο νομό Πιερίας η ισχυρή νεροποντή, που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στο δήμο Παραλίας, όπου πλημμύρησαν σπίτια, υπόγεια, αποθήκες και καταστήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια οι δρόμοι πλημμύρισαν. Λόγω της βροχής, δημιουργήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Αμαλίας, η Συγγρού, η Αλεξάνδρας και η περιφερειακή Ηλιοπουπόλεως προς Κατεχάκη.

Προβλήματα στην κυκλοφορία αντιμετώπισαν, επίσης, οι οδηγοί που κινούνταν στο ύψος της Χαλυβουργικής, αλλά και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, λόγω λιμναζόντων υδάτων.

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν, το τελευταίο 24ωρο, το σκηνικό του καιρού σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας.

Χιόνι πέφτει από το απόγευμα της Παρασκευής στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, στο όρος Καϊμάκτσαλαν. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο από το 12ο χιλιόμετρο του δρόμου της Αρνισσας.

Σε ισχύ το γενικό απαγορευτικό απόπλου απ όλα τα λιμάνια της χώρας.

Zημιές υπέστη το επιβατηγό Pacify Pallas, το οποίο προερχόμενο από Βενετία προσέκρουσε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων στο λιμενοβραχίονα Πάτρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, και οι 102 επιβαίνοντες είναι στην υγεία τους.

Το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Πάτρας διεπίστωσε υλικές ζημιές, απαγορεύοντας τον απόπλου, μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση Πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Βελτιώνεται ο καιρός

Εξασθένιση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι νότιων διευθύνσεων 8 με 9 μποφόρ.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
Cookies