Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δημήτρης Τσοβόλας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας του Αλ.Γρηγορόπουλου

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας του Αλ.Γρηγορόπουλου

Αίτημα για τη διενέργεια βλητικής έρευνας και αυτοψίας στο χώρο του τραγικού συμβάντος θα υποβάλει ο συνήγορος της οικογένειας του Αλ.Γρηγορόπουλου, Δ.Τσοβόλας. Σχολιάζοντας την απολογία του κατηγορούμενου τόνισε πως έπρεπε να ειπωθεί έστω και μια τυπική συγγνώμη. Πάντως, ο Αλ.Κούγιας έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με το απολογητικό υπόμνημα. Αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Κούγια ο ΔΣΑ και άσκησε πειθαρχική δίωξη.

38

Αίτημα για τη διενέργεια βλητικής έρευνας, καθώς και αυτοψίας στο χώρο του τραγικού συμβάντος θα υποβάλει στον ανακριτή ο Δημήτρης Τσοβόλας, που ανέλαβε μαζί με τη συνάδελφό του κ. Σεργάκη την εκπροσώπηση της οικογένειας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας το απολογητικό υπόμνημα του ειδικού φρουρού, είπε: «Εξακολουθούν να πυροβολούν τον Αλέξη και δυστυχώς όχι έντιμα, προκαλώντας την κοινωνία. Η οικογένεια και εμείς ζητούμε σεβασμό στη μνήμη του και να επιδειχθεί σοβαρότητα. Νομίζω ότι έπρεπε να ειπωθεί έστω και μια τυπική συγγνώμη. Δυστυχώς όμως ακολούθησαν άλλη πρακτική».

Ο κ. Τσοβόλας δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του ένατου τακτικού ανακριτή παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της οικογένειας του θανόντος μαθητή.

Επανήλθε ο Αλ.Κούγιας

Στα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα των δύο ειδικών φρουρών αναφέρθηκε την Πέμπτη ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος τόνισε ότι τα υπομνήματα περιλαμβάνουν αποκλειστικά νομικά θέματα και επιχειρήματα και τόνισε ότι οι δύο ειδικοί φρουροί ζήτησαν επανειλημμένως συγνώμη ενώπιων του ανακριτή.

Τα λεγόμενα του κ. Κούγια επιβεβαίωσε και η δικηγόρος Χρύσα Σαλαβράκου, η οποία παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ενός αστυνομικού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι στην πρώτη τους κατάθεση στον εισαγγελέα τους άκουσε να ζητούν συγγνώμη.

Παρέμβαση του ΔΣΑ

Την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια εκφράζει, εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. 

«Το ΔΣ του ΔΣΑ αποδοκιμάζει ομόφωνα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους του, δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στα πλαίσια της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» αναφέρει ο Σϋλλογος κα σημειώνει ότι «η υπερασπιστική λειτουργία αποτελεί απόλυτο δικαίωμα , υπόκειται όμως στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας».

«Η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία» προσθέτει ο ΔΣΑ.

Για το λόγο αυτό, όπως προσθέτεο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια του ΔΣΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024